TEMA ZILEI | Președintele Băncii Regionale pentru Alimente Constanța, Marcel Hirițko, invitat în emisiunea de astăzi
Publicat de Doina Sirbu, 8 aprilie 2024, 17:10
Risipa alimentară rămâne una dintre provocările majore ale Uniunii Europene, zonă în care aproximativ 10% din alimentele disponibile ar fi aruncate, în timp ce peste 37 de milioane de oameni din țările membre și-ar permite o masă de calitate doar o dată la două zile, potrivit estimărilor UE.
Și în România, sunt risipite tone de alimente, iar produsele care ajung cel mai des la coș sunt : legumele, fructele și mâncarea gătită.
Despre risipa alimentară, despre măsurile care se vor lua potrivit Legii risipei alimentare, promulgate pe 15 martie, anul curent, a discutat astăzi, la “Tema zilei”, Liliana Moldoveanu cu președintele Băncii Regionale pentru Alimente Constanța, Marcel Hirițko.
Redactor online: Doina Sîrbu / Foto: Liliana Moldoveanu, unsplash.com