TEMA ZILEI | Dr. ing. Mihail Balaban: „În funcție de carbohidrații pe care îi alegem, în ce cantitate, cum îi combinăm, când îi mâncăm, glucidele pot fi cel mai bun prieten sau cel mai aprig dușman”
Publicat de Doina Sirbu, 2 aprilie 2024, 17:22
„În funcție de carbohidrații pe care îi alegem, în ce cantitate, cum îi combinăm, când îi mâncăm, glucidele pot fi cel mai bun prieten sau cel mai aprig dușman” este o concluzie a specialistului în gastronomie nutrițională, dr. ing. Mihail Balaban, pe care o susține atunci când își prezintă în diferite evenimente, munca de cercetare.
Inginer militar de telecomunicații, doctor în Management, în anul 2017 a renunțat la cariera militară și s-a dedicat nutriției.
A urmat un curs de bucătar profesionist, este formator în profesiile de bucătar și ajutor de bucătar, are un masterat la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați cu specializarea „Nutriție”, curs de somelier la „European Schools of Sommeliers” Hanovra, Germania, antreprenor domeniul producției de conserve din legume, pește și fructe, prestator de servicii de catering, pasionat de cercetarea privind o alimentație cât mai sănătoasă.
În anul 2022, la un concurs cu participare națională, un produs realizat de dr. ing. Mihail Balaban, a obținut premiul de „Gustul anului” la categoria „Produse din pește”.
Până la urmă noi ce mâncăm? Ce este marketingul înșelător, cum ne putem proteja de acesta? La ce sa fim atenţi?Aceste răspunsuri, dar şi multe altele, le-am aflat din emisiunea „Tema Zilei” cu Liliana Moldoveanu şi poate fis ascultată aici:
Redactor online: Doina Sîrbu / Foto: arhivă personală dr. ing. Mihail Balaban