Carne de pui cu Salmonella. ANPC a aplicat amenzi de 45.000 de lei
Publicat de Adina Sîrbu, 2 aprilie 2024, 06:44
Mai multe magazine din țară au primit amenzi de peste 45.000 de lei și mai multe loturi de produse din carne de pui au fost retrase temporar de la comercializare, după ce a fost confirmată prezența bacteriei Salmonella.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor se află în campanie de verificare a produselor din carne de pui, iar în urma acțiunilor au fost prelevate probe și trimise la laboratoarele de analiză autorizate.
O primă parte a rezultatelor acestor analize relevă următoarele aspecte:
- probele prelevate în judeţul Vrancea, la organe de pui de la Agricola Internaţional, comercializate în magazinul Lidl din Focşani, au fost confirmate cu Salmonella Infantis;
- probe prelevate în depozitul Penny din comuna Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, din pui şi organe de pui marca „Hanul Boieresc”, produse de Vanbet, au fost confirmate cu Salmonella Infantis şi Salmonella Enteritidis;
- probe prelevate în magazinul Penny Colentina, din sectorul 2 al Capitalei, din pui marca „Hanul Boieresc”, produse de Vanbet, au fost confirmate cu Salmonella Infantis şi Salmonella Enteritidis;
- probe prelevate în magazinul Penny Bucureştii Noi, din sectorul 1 al Capitalei, din pui marca „Hanul Boieresc”, au fost confirmate cu Salmonella;
- probe prelevate în magazinul Metro Băneasa, din sectorul 1 al Capitalei, din carne de pui marca „Coco Rico”, produsă de Aaylex, au fost confirmate cu Salmonella;
- probe prelevate în magazinul Metro Băneasa, din sectorul 1 al Capitalei, din carne de pui, produsă de Agricola Internaţional, au fost confirmate cu Salmonella.
Comisarii ANPC au aplicat amenzi în valoare de peste 45.000 de lei.
„ANPC va continua verificările şi în perioada următoare şi, pe măsură ce rezultatele de laborator vor fi disponibile, vom reveni cu informaţiile necesare”, dau asigurări reprezentanţii instituţiei.
Sursă: AGERPRES/ Redactor: Adina Sîrbu/ Foto: ANPC/ Freepik