“Boala Alzheimer – stres, sănătatea creierului și longevitate“ – seminar de educație medicală, informare și prevenție
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 29 martie 2024, 09:30
Boala Alzheimer NU II OCOLEȘTE PE TINERI. Iar stresul ne afectează pe toți din ce în ce mai mult.
“Boala Alzheimer – stres, sănătatea creierului și longevitate“ este tema unui seminar de educație medicală, informare și prevenție și se va desfășura vineri, 05 aprilie 2024 începând cu ora 17:30, la Hotelul Iaki, Sala Viena, etaj 1 sub egida ASOAF ( Asociația Oportunități de Afaceri pentru Femei, Filiala Constanța, Rotary Club Cetatea Tomis Constanța, Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM- uri și Asociația Medicilor de Familie „Tomis” Constanța.
Specialiștii invitati vor oferi cele mai noi informații și soluții medicale.
Bolnavii cu boli de memorie au nevoie de o îngrijire specială, iar personalul medical disponibil nu acoperă nevoile pacienților.
Boala Alzheimer (AD) este una dintre cele trei mai costisitoare boli din lume, alături de cancer și diabet și din păcate, se estimează ca în următorii 40 de ani, numărul persoanelor diagnosticate cu AD să se tripleze.
Ce putem face? Cum putem preveni? Care sunt primele simptome?
Aflăm de la specialiști de top: Profesor Universitar Doctor Luiza Spiru – UMF Carol Davila, MD, PhD, Presedinte Fondator Fundatia Ana Aslan International, Expert- Consortiul European pentru Boala Alzheimer (EADC), ambasador al EWA WORLD (Asociatia Europeanã a Femeilor), EPMA (European Preventive, Predictive, Personalised Medicine) Coordonator National
INVITATI :
• Dr Laura Condur- Medicina Familie, Geriatru Gerontolog , Sef Lucrari Doctor -Universitatea „Ovidius „Constanta
• Dr Amalia Vancea Nemirschi, Recuperare /Reabilitare, Asistent Universitar Doctorand, Universitatea „Ovidius” Constanta
• Anamaria Gudu – PR „Visa Med”
“Dacă până acum demenţa de tip Alzheimer îşi făcea apariţia la persoane de 60- 70 de ani, studii de ultima oră care examinează cauzele îmbătrânirii cerebrale precoce concluzionează că stresul emoţional şi cel de la locul de muncă, dublate de o serie de alte cauze au făcut ca simptomele acestei maladii să se manifeste la o vârstă tot mai scăzută, adică la 40-45 de ani”, ne-a explicat prof. dr. Luiza Spiru, preşedinta Fundaţiei Ana Aslan Internaţional într-un interviu acordat pentru libertatea.ro încă din anul 2014.
Radio România Constanța este partener media al evenimentului.
Redactor – Daniel Țăndăreanu