Un grup medical din Turcia a deschis o reprezentanţă la Constanţa
Publicat de Doina Sirbu, 25 martie 2024, 18:10
Unul dintre cele mai mari grupuri medicale din Turcia, a inaugurat o reprezentanță oficială în Constanța. Pacienții găsesc aici informații de interes despre soluțiile medicale de ultimă generație, direct de la reprezentanții spitalului. Vor beneficia de sprijin și îndrumare în accesarea serviciilor medicale, consultații sau a doua opinie medicală, analize sau tratamente de specialitate.
“La biroul nostru de reprezentanță vă stăm la dispoziție pentru a primi dosarele medicale și pentru a vă facilita primirea unei a doua opinii medicale gratuit, astfel încât să puteți lua decizii informate și înțelepte în ceea ce privește sănătatea dumneavoastră. Echipa noastră din Constanța este pregătită să vă asiste în cel mai mic detaliu, începând de la programări și planificarea călătoriei până la transferuri, rezervări la hotel și asistență cu traduceri în limba română. Dorim să vă asigurăm că suntem alături de dumneavoastră în fiecare etapă a procesului, cu empatie și profesionalism”, spune Suzanne Zaharia, office manager al reprezentanței la Constanța.
Spitalele din Turcia oferă servicii de diagnostic și tratament în peste 92 specialități medicale și dețin centre medicale de competență în: oncologie, transplant hepatic, transplant renal, medicină cardiovasculară, chirurgie generala, neurochirurgie, radiologie intervențională și microterapie, urologie, FIV, pediatrie, ORL, estetică, medicină nucleară. Aici activează echipe ce reunesc personal academic de renume și medici specialiști, personal medical standardizat internațional, specializat în îngrijirea pacienților după transplantul de organe. Transplanturile hepatice sunt efectuate cu succes pentru copii și adulți, atât cu donatori vii, cât și cu donatori în moarte clinică. Realizările medicilor au intrat în literatura medicală internațională, echipele medicale reușind să efectuează și transplanturi de ficat fără pierderi de sânge pe lângă tehnicile chirurgicale speciale.
“Sunt al doilea profesor care a făcut o astfel de procedură de transplant de organ în 1992, în Turcia, iar în 2004 am executat într-un spital privat din Turcia, primul transplant de organ. Vă dau câteva cifre. În toată Europa sunt 155 de centre de transplant organ, o parte din ele doar pot executa astfel de transplant de la un donator viu, dar numărul de astfel de proceduri de la un donator viu, nu trece de 500. Cifra noastră este de peste 1500. Noi avem șansa și reușim să facem acest transplant hepatic de la pacienți adulți până la un bebeluș care are 5-6kg greutate. O reușită a unei astfel de proceduri într-un anume centru demonstrează că în acel centru medical se pot aplica absolut toate procedurile și operațiile chirurgicale necesare. Acum ceva vreme, câteva luni, am fost împreună la o întrunire împreună cu profesorul Popescu și probabil, așa cum știți, este singurul profesor care poate să facă un astfel de transplant hepatic în țară și am avut șansa să discut cu dumnealui. Dar magia de la un donator viu este că se poate aplica această procedură fără să mai așteptăm un organ de la un om care a decedat, pentru că probabil, așa cum știți, așa cum sunt, foarte multe persoane care așteaptă un astfel de organ și își pierd viața datorită faptului că nu nu e posibil. Dar minunea este că un frate poate să-i dea surorii sau fratelui, părinții copiilor, o parte din acest organ și doresc să vă spun că această insuficiență hepatică nu este o soartă, nu este un motiv de deces”, spune prof. dr. Koray Acarli, consultant senior, șef centru transplant organe.
În anul 2023, peste 2300 pacienți români s-au tratat la aceste spitale din Turcia, în creștere față de anul anterior, pacienții români reprezentând al treilea cel mai mare număr din totalul pacienților internaționali ai grupului de spitale. Serviciile medicale accesate cu precădere de români au fost cele de oncologie, chirurgie generală, transplant organe, ortopedie, FIV, precum si consultații de tip second opinion. Alte tratamente solicitate au fost cele de ortopedie, cardiologie și chirurgie cardiovasculară.
Redactor: Liliana Moldoveanu / Editor online: Doina Sîrbu / Foto: PR grup spitale Turcia