ITM: Activitatea din zona HORECA – hoteluri, restaurante și, în general, turism, prezintă riscuri majore de accidentare
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 22 martie 2024, 13:37
Activitatea din zona HORECA – hoteluri, restaurante și, în general, turism, prezintă riscuri majore de accidentare, chiar dacă există percepția că domeniul este mai ferit de un astfel de pericol.
Avertismentul a fost lansat de șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța, Marian Becheanu, în cadrul unei conferințe de pregătire a noului sezon de pe litoral, la care au participa agenți economici și alte instituții de control.
Inspectorul șef al ITM Constanța spune că, pe lângă riscul unor accidentări în urma căderii de la înălțime, sau intoxicării cu substanțe de curățat, stresul în care lucrează angajații din turism, din cauza unor clienți, reprezintă un factor important de risc:
Și aici există o serie întreagă de riscuri de accidentare la locul de muncă și cumva încerc să vă prezint aceste riscuri: termice, chimice tăieri, înțepături electrice, căderi la lucru, poziții ortostatice, spălatul geamurilor la înălțime, ventilație insuficientă, condiții de muncă necorespunzătoare, micro-climat necorespunzător, intoxicare cu substanțe chimice utilizate la curățenie, căldură, umiditate excesivă, echipamente de muncă incorect utilizate, alternări bruște între temperaturi mari și mici, activități repetitive, de ce nu și stresul provocat angajaților din cauza comportamentului uneori neadecvat al clienților, agresiune, manipulare a manuală a maselor.
Redactor – Bogdan Comșa / redactor online – Daniel Țăndăreanu