TULCEA: Cursuri gratuite de educație digitală pentru copii și adulți, în cadrul proiectului Siguranța Online

Publicat de Adina Sîrbu, 21 martie 2024, 11:47
De la mijlocul acestei luni și până la 21 iunie, Poliţia Română, în colaborare cu partenerii săi, desfășoară o nouă etapă a campaniei „Protecţie prin educaţie – Securitate digitală”, din cadrul proiectului Siguranţa Online.
Au fost create 6 cursuri gratuite de e-learning destinate copiilor și adulților, pentru o mai bună informare în privința securității cibernetice și evitarea principalelor amenințări din mediul online.
Iniţiativa se adresează copiilor cu vârste între 7 și 14 ani, precum și adulţilor, cadre didactice, părinți, alte persoane, pentru o mai bună informare în privinţa securităţii cibernetice şi evitarea principalelor ameninţări din mediul online.
Cursurile pentru copii vizează informarea privind gestionarea datelor în mediul online, prevenirea pornografiei infantile, siguranţa banilor pe internet, efectele şi consecinţele dependenţei de internet, iar cursurile pentru adulţi abordează tematici precum securitatea cibernetică în general, dar şi securitatea digitală a copiilor în particular.
Pentru accesarea cursurilor este necesară mai întâi completarea formularului de înscriere disponibil la linkul https://formare.elearning.ro, dar cursurile vor fi disponibile, pe toată durata campaniei, şi pe site-ul proiectului Siguranţa Online.
Totodată, pe perioada derulării campaniei, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor desfăşura activităţi informativ-preventive pe tema siguranţei în mediul online în unităţile de învăţământ din municipiul şi judeţul Tulcea.
Potrivit unui comunicat al Poliției Române, la prima ediție, campania a înregistrat un număr impresionant de utilizatori, cu un total de aproape 16.000 de persoane înscrise, peste 5.400 dintre ele fiind cadre didactice, aproape 9.300 – elevi și peste 1.200 – părinți.
Numărul mare de accesări demonstrează angajamentul și interesul real al comunității pentru acest subiect vital. De asemenea, mulți dintre profesorii înscriși au parcurs împreună cu elevii la clasă cele patru cursuri destinate copiilor, făcând ca numărul real al elevilor beneficiari să fie mult mai mare. Campania a contribuit nu doar la îmbogățirea cunoștințelor participanților, dar a și demonstrat eficiența și puterea educației digitale în formarea unei comunități mai pregătite în domeniul securității cibernetice.
Sursă: IPJ Tulcea, Politia Română/ Redactor: Adina Sîrbu/ Foto: Pixabay