Niciunul dintre candidaţii înscrişi pentru ocuparea unui post de asistent la Spitalul de Urgență Tulcea, nu a luat examenul
Publicat de Doina Sirbu, 15 martie 2024, 12:37
Subiecte dificile sau candidați nepregătiți? Este întrebarea care a apărut după concursul desfășurat, luna aceasta, la Spitalul de Urgență Tulcea pentru ocuparea a 13 posturi de asistent medical. Chiar dacă au fost aproape 70 de candidați, nici măcar unul nu a reușit să obțină nota 5.
Mai mult de jumătate din aspiranții la un post de asistent medical la cel mai important spital din județul Tulcea au avut punctaje sub 3. Care sunt cauzele acestor rezultate dezastruoase, am încercat să aflăm de la managerul Spitalului de Urgență Tulcea, dr. Tudor Năstăsescu, și șefa Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România, filiala Tulcea, Mariea Wagner.
Spitalul de Urgență Tulcea a scos la concurs 13 posturi de asistent medical. Au fost aproape 70 de candidați, dar niciunul nu a reușit să atingă punctajul minim. Ce s-a întâmplat? Au fost subiectele prea grele sau candidații nepregătiți?
Subiectele n-au fost chiar grele, adică oricine ar fi citit, s-ar fi pregătit, ar fi putut răspunde astfel încât să obțină punctajul minim, adică nota 5. Dar sfatul meu e să învățăm mai mult să fim upgradaţi și în felul ăsta să reușim să luăm acest concurs pentru că evident că în cel mai scurt timp o să scoatem din nou la concurs acele posturi. Chiar mă gândeam să pun întrebări ce culoare are coperta cărții respective? Să vedem câți din candidați pot să răspundă sau câte volume sunt sau câte capitole are sau cam care e numărul de pagini. Asta să vedem dacă într-adevăr cei care s-au prezentat la concurs au avut măcar curiozitatea să deschidă cartea.
La fel ca managerul Spitalului de Urgență, dr. Tudor Năstăsescu. şefa Ordinului Asistenților Medicali din Tulcea, Mariea Wagner, spune că nu dificultatea subiectelor este de vină pentru rezultatele extrem de slabe.
Chiar am și făcut o parte din subiecte. N-au fost nici grele, nici ușoare, au fost conform bibliografiei. Într-adevăr, este și un tratat introdus nou pe piață, chiar făcut de Ordinul Asistenților, dar și profesia noastră a crescut de-a lungul timpului. Ei vor să fie asistenții secolului XXI, cu materia cu celor din secolul XIX. Nu pot să zic că au fost slabe, deci nu au acordat interes bibliografiei. Dar să știți că a fost mai înainte tot un examen din aceeași bibliografie și vreo șapte au trecut totuși această probă. Deci se poate.
Redactor: Cătălina Radu / Editor online: Doina Sîrbu / Foto: unsplash.com