Județul Constanța se situează pe locul 3, în topul judeţelor cu deficitul cel mai mare de păduri. Subiecul a fost dezbăzut de directorul Direcției Silvice a județului Constanța, Valentin Neagu, invitat astăzi, la „Tema Zilei”
Publicat de Doina Sirbu, 11 martie 2024, 19:44
Suprafața fondului forestier administrată de Direcția Silvică a județului Constanța este de 38.500 hectare, din care în jur de 24.000 sunt rezervații naturale. Sunt păduri în care ați putea vâna fazani sau ați putea admira bujorul dobrogean. Sunt păduri cu arbori seculari și liane asemeni celor de tip submediteraneean și locuri în care vă puteți întâlni cu cerbul carpatin sau puteți admira muflonul, o specie ce a fost repopulată la Negureni.
Din păcate, cu doar 6% suprafață împădurită, județul Constanța se situează în continuare, pe locul 3, în topul judeţelor cu deficitul cel mai mare de păduri, chiar dacă au mai apărut câteva perdele forestiere private.
Se obișnuia ca anual, între 15 martie și 15 aprilie, să se sărbătorească Luna Pădurii, prin campanii de împădurire de primăvară. Dar, din pricina temperaturilor ridicate, campaniile de regenerare a pădurilor din această primăvară nu vor avea loc. Direcția Silvică Constanța se concentrează doar pe cele de toamnă. În cadrul Lunii pădurii 2024, se vor desfășura doar acțiuni de educație ecologică cu elevii din instituțiile de învățământ și în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Constanța.
Nu vă jucați cu focul în pădure și respectați regulile precizate în panourile informative afișate la intrarea în rezervație! Nu abandonați gunoaie în păduri și nu rupeți plantele! Amenda pentru cei care nu respectă regulile în pădure pornește de la 10.000 de lei și poate ajunge până la 20.000 de lei, atrage atenția directorul Direcției Silvice a județului Constanța, Valentin Neagu, invitat astăzi, la „Tema Zilei” cu Liliana Fustanela.
Emisiunea poate fi ascultată aici:
Redactor online: Doina Sîrbu