Efectivele de bovine scad constant, la nivelul judeţului Constanţa. Subiectul a fost dezbătut la emisiunea “Tema Zilei”

Publicat de Doina Sirbu, 13 februarie 2024, 19:02 / actualizat: 14 februarie 2024, 12:14
Cu doar 2 lei pe litrul de lapte și 19 lei pe kilogramul de carne de vită pe carcasă, fermierii constănțeni supraviețuiesc din ce în ce mai greu.
Datele statistice arată că efectivele de bovine, fie de lapte, fie de carne, scad constant în județul Constanța. Furajele sunt foarte scumpe, în condițiile de secetă extremă semnalată în ultimii ani în Dobrogea, și nu pot fi acoperite de prețul extrem de mic al laptelui.
La “Tema Zilei”, Liliana Fustanela a vorbit despre declinul din zootehnia constănțeană cu fermierul Constantin Roșioru din zona Horia-Hârșova, care susține că supraviețuiește doar pentru că își procesează laptele.
Numărul tot mai mare de hypermarketuri reprezintă un alt obstacol pentru pătrunderea pe piață a produselor autohtone.
Emisiunea “Tema Zilei” poate fi ascultată aici:
Redactor: Liliana Fustanela / Editor online: Doina Sîrbu