DSP Constanța a deschis o anchetă în cazul focarului de toxiinfecție alimentară de la Costinești

Publicat de Adina Sîrbu, 11 iulie 2023, 08:37 / actualizat: 11 iulie 2023, 10:48
Primul focar de toxiinfecție alimentară de pe litoral, după cei trei ani de pandemie, s-a înregistrat, noaptea trecută, la Costinești.
21 de turiști, care se aflau în vacanță în stațiune, au chemat aseară ambulanța, acuzând simptome digestive.
Oamenii au cerut ajutor prin apel la 112 și au fost transportați cu ambulanțele SMURD și SAJ la Spitalul Județean Constanța, ulterior fiind redirecționați către Spitalul de Boli Infecțioase.
Aici, după tratament, cei mai mulți au fost externați, ne-a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, dr. Claudia Cambrea:
Au rămas internate trei persoane: un bărbat, o mamă și un copil. Toți au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase cu simptomele caracteristice toxiinfecției alimentare: vărsături, dureri dureri abdominale, scaune diareice.
Cele trei persoane rămase internate sunt din Timișoara. Medicii spun că atât starea băiețelului de 3 ani, cât și a celor doi adulți este stabilă și este posibil să fie externați în cursul zilei de astăzi.
Direcția de Sănătate Publică din Constanța a deschis o anchetă în cazul focarului de toxiinfecție alimentară din Costinești.
Inspectorii DSP trebuie să verifice restaurantul unde au mâncat turiștii și să ridice probe din alimentele consumate de aceștia, urmând ca rezultatele controlului să fie făcute publice – a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Constanța, Tudorel Ene.
Pe un site de rezervări, vila unde sunt cazați turiștii care au ajuns la spital se laudă cu condiții ultramoderne. Aceasta este alcătuită din două corpuri de clădire, unul clasificat la două stele, iar celălalt la trei stele.
Redactor: Cătălina Radu/ Redactor online: Adina Sîrbu/ Foto: Primăria Constanța