Aveți grijă de unde cumpărați alimentele, mai ales în perioadele caniculare!
Publicat de Adina Sîrbu, 11 iulie 2023, 09:57
Vara este sezonul toxiinfecțiilor alimentare! Pentru a nu vă petrece vacanța la spital, aveți grijă de unde cumpărați alimentele și unde le păstrați.
Medicii vin cu câteva recomandări pentru prevenirea toxiinfecției alimentare, care îi afectează atât pe copii, cât și pe adulți.
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, dr. Claudia Cambrea.
Ar trebui să evite consumul de alimente care se degradează rapid și să evite consumul de alimente din locuri unde nu sunt păstrate corespunzător, pentru că, fiind vară și călduri foarte mari, se alterează rapid. Trebuie să evite consumul de ouă, de alimente care nu sunt suficient preparate termic, alimente crude. Dar atenție cum se păstrează iaurturile, smântâna, brânzeturile, aici trebuie atenție foarte mare! Și de păstrat condițiile de igienă personală, de spălat pe mâini înainte și după masă.
Medicii atrag atenția că riscul de îmbolnăvire este crescut și în cazul celor care cumpără sau consumă alimente pe plajă:
Dacă stau foarte mult în căldură, ele se alterează rapid și evident că pot să apară situații de tulburări digestive.
Și apa poate fi contaminată, astfel că specialiștii recomandă consumarea apei îmbuteliate sau a celei din surse autorizate.
Redactor: Cătălina Radu/ Redactor online: Adina Sîrbu/ Foto: pixabay.com