Unui restaurant din Costinești i-a fost suspendată activitatea. O braserie din Mamaia, închisă de inspectorii DSP
Echipele de inspectori ale Comandamentului Sezon Estival 2023, în cadrul activității de control, verifică unitățile de alimentație publică și vânzare cu amănuntul, și, în paralel, consiliază agenții economici asupra respectării legislației sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, pentru asigurarea unui climat de siguranță alimentară.
În acțiunile lor, inspectorii sunt sprijiniți logistic și de autolaboratorul DSVSA Constanța pentru prelevare de probe ori de câte ori situația o impune sau există suspiciuni în ceea ce privește respectarea condițiilor de igienă.
O acțiune fulger a avut loc în seara zilei de ieri, 29 iunie, într-un mare centru comercial din orașul Constanța, având în vedere numărul mare de turiști, care servesc masa în unități alimentare de acest tip.
De la debutul activității Comandamentului, au fost verificați 151 de operatori din domeniul alimentației publice si vânzarea cu amănuntul a produselor alimentare, dintre care 66 au beneficiat și de consiliere de specialitate.
În perioada 26 – 29 iunie, au fost aplicate 38 de sancțiuni, în valoare de 441.200 de lei, a fost emisă o Ordonanță de Suspendare a Activității pentru un restaurant din Costinești, iar unei braserii din Mamaia Sud i-a fost interzisă activitatea.
Au fost confiscate și direcționate către unități de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 218 kg. (carne de vită, carne de pui, pește și produse din pește, înghețată).
Au fost identificate neconformități de tipul: lipsa documentelor de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, depășirea termenului de valabilitate, depozitarea necorespunzătoare, igiena necorespunzătoare a spațiilor de depozitare și de preparare a hranei.
ANSVSA prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.
Redactor – Daniel Țăndăreanu
Mergeți la Marea Neagră de pe faleza Nord Costinești unde veți constata perișoarele din ciorba crude, zarzavatul pus în ciorba deja ofilit,salata de varza cu castraveți ofiliți și roșii borsite,apa de la porumbul fiert neschimbată de trei zile, pestele mărunt se vinde ca hamsie la 100gr. fructele de mare vândute la vitrina din stradă ca și proaspete,dar ele sunt din weekend, sucul făcut din zahăr, coloranți și cu apă ingheațata peste capacitate ,etc.Patronii frații Balan Virgil și Bălan Alexandru prieteni la cataramă cu Horia Constantinescu șeful OPC pe țară ,iar subalternii au interzis la control în această unitate,cat și pe lângă împinge tava la restaurantul Marea Neagră, unul fiind finul primarului, amândoi frații prietenii șefului de post al poliției Stațiunii Costinești (unde jandarmeria, protocoalele , obligațiile șefului de post și poliția detașată pe litoralul romanesc servesc masa mocca), și de aici liber la corupția vizibilă care a cuprins instituțiile statului în stațiunea Costinești.