Turiştii aflați, de Paști, în judeţul Tulcea, întâmpinaţi cu preparate tradiţionale, dar și cu unele extravagante

Publicat de Adina Sîrbu, 16 aprilie 2023, 15:00
Turiştii care au ales să petreacă sărbătorile pascale în judeţul Tulcea au fost întâmpinaţi cu preparate tradiţionale, precum ouă, pască, tocană de miel la ceaun, dar şi cu preparate de cinci stele. Un reportaj semnat de corespondentul RRA la Tulcea, Luiza Rosetti.
La un restaurant de patru stele din judeţ, oaspeţii au la dispoziţie un meniu tradiţional.
Răzvan Comănescu, bucătar-şef: Avem berbecuţul la proţap, borş de miel, ceafă de porc la grătar, sărmăluţe cu mămăliguţă, salată de boeuf, drob de miel, murături asortate făcute de noi.
Turiştii pretenţioşi îşi pot alege meniul opţional, care include: ou cremos, învelit cu carne de miel în mantie crocantă, piept de raţă cu satay de legume şi teriyaki şi lava cake, cu îngheţată de vanilie, şi vată de zahăr.
Răzvan Comănescu: Pieptul de raţă este pus la marinat înainte cu 24 de ore, în zahăr, în zeamă de lemon, piper Sichuan, soia, şi stă undeva la 24 de ore, după care merge la tigaie, în unt, rozmarin, puţin sos de teriyaki, pentru o crustă crocantă.
Localnicii îi aşteaptă pe turişti cu preparate tradiţionale.
Daniela Maleş din Jurilovca invită la o porţie de piraşchi: Este aluatul de gogoşi şi umplut cu orez şi rahat. E simplu, dar gustos. Chiar vă rugăm frumos să gustaţi. E pe specific ruşilor lipoveni.
RRA/ Redactor online: Adina Sîrbu/ Foto: ilustrativ, unsplash.com