CONSTANȚA: Ore fixe între care se vinde carnea de miel în piețe!
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 7 aprilie 2023, 12:16
În perioada 07.04.2023 – 15.04.2023, în piețele agroalimentare din municipiu se va comercializa carne de miel pentru Sărbătorile Pascale, de la producători avizați de Direcția Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.
În acest sens, vor fi puse la dispoziție locuri în halele de lactate din Piața Grivița și Piața Tomis III. Comerțul cu carne de miel se va desfășura după următorul program: luni – sâmbătă: 08:00 – 17:00, duminică: 08:00 – 12:00 – informează primăria Constanța.
De asemenea, Administrația Fondului Imobiliar S.R.L. aduce la cunoștința publicului faptul că, începând din luna aprilie, pieţele agroalimentare pe care le administrează funcționează după programul adaptat perioadei de vară.
Conform regulamentului de funcționare, piețele vor fi deschise de luni până sâmbătă în intervalul orar 07:00-20:00, iar duminica între 07:00 și 13:00.
Valentin Marian, secretarul general Asociației Crescătorilor de Ovine:
”La ora actuală prețul de piață încă nu e format, în afară de prețul în viu pentru fermele de îngrășare și eventual export în țările pentru Paștele catolic, prețuri care variază între 18,50 lei și 19 lei în viu. Cu atât se cumpără la femele de îngrășare, ori mielul tăiat se dublează, cu 50% randament, se dublează prețul. În ceea privește carnea, mielul tăiat, săptămâna care vine probabil se va forma prețul de piață. Oricum de la crescător va pleca în jur de 35 de lei maxim, de la poarta fermei. Dar adus la piață sunt convins că prețurile vor sări de 38 – 40 de lei. Acolo, la piață, se cumpără mai puțin cu mielul și depinde ce iei. Dacă iei pulpă, nu o să găsești cu 35 – 40 de lei, ci pulpa o să fie pe la 60 de lei. Dacă vrei cotlet, la fel, dar dacă vrei jumătate de miel, se negociază.”
Redactor – Daniel Țăndăreanu