Secţiunea SOS din aplicaţia gratuită InfoCons, disponibilă şi off-line. Aici găsiți numere de telefon utile în situații de urgență sau lista adăposturilor de protecție civilă
Publicat de Adina Sîrbu, 4 martie 2023, 14:22
InfoCons, prin Aplicaţia InfoCons, pune la dispoziţia consumatorilor secţiunea SOS, disponibilă şi în momentul în care telefonul nu mai este conectat la nicio reţea de internet (off-line), informează organizaţia, în contextul împlinirii a 46 de ani de la cutremurul din 1977.
În secţiunea SOS din cadrul Aplicaţiei Gratuite InfoCons, cetățenii regăsesc lista cu toate numerele utile şi de urgenţă la nivel local, naţional şi internaţional cu posibilitatea selectării continentului şi ţării. În urma selectării, numerele utile şi de urgenţă apar în limba engleză şi limba ţării. În secţiunea SOS există numere precum cele de la: Ambulanţă, Poliţie, Protecţia Consumatorilor, Pompieri, Poliţia de Frontieră, Turism, Direcţii de Sănătate Publică, Primărie, Mediu, Telecomunicaţii etc.
De asemenea, aplicaţia InfoCons pune la dispoziţia consumatorilor, în aceeaşi secţiune SOS, lista adăposturilor de protecţie civilă. Astfel, în funcţie de zona aleasă de fiecare consumator în parte, aplicaţia generează automat harta cu adăposturile de protecţie civilă. În cazul situaţiilor de urgenţă majoră, consumatorii pot apela la această hartă pentru a alege cele mai apropiate adăposturi pentru protecţie civilă. Pe teritoriul României se regăsesc 4538 de adăposturi de protecţie civică care sunt distribuite în toate judeţele ţării, se arată într-un comunicat al organizaţiei pentru protecţia consumatorilor InfoCons.
Totodată, InfoCons pune la dispoziţia consumatorilor imagini gratuite ce înfăţişează o paralelă între trecutul (dinaintea cutremurului din 1977) şi prezentul clădirilor din Bucureşti, precum şi imagini din Alba Iulia şi Iaşi. Imortalizarea din acelaşi unghi a unor imagini de acum 100 de ani face parte din campania de informare şi educare ‘o9atitudine pentru cultură’ demarată cu scopul păstrării în memoria colectivă a patrimoniului cultural.
În cadrul campaniei ‘o9atitudine pentru cultură’, au fost realizate tablouri, cărţi poştale, mini-filmuleţe şi un album ce pot fi descărcate în mod gratuit de pe site-ul: romania.infocons.ro. Românii de pretutindeni pot descărca imaginile pentru a le afişa în instituţii, locuinţe, birouri ori restaurante şi hoteluri în vederea promovării României.
AGERPRES/ Redactor online: Adina Sîrbu