„Feerie de iarnă”, expoziția de pictură de la Teatrul de Păpuși, în care semnează zeci de copii constănțeni

Publicat de Doina Sirbu, 20 decembrie 2022, 13:43
Brăduți confecționați din hârtie colorată, Moș Crăciun cu barbă din bumbac, reni cu nasul roșu și felicitări înduioşătoare, sunt câteva dintre lucrările pe care micuții artiști de la grădinițele constănțene le-au expus în foaierul Teatrului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare”.
Rep.: Cum te cheamă?
“Erica.”
Rep.: Erica, ce nume frumos ai! Astăzi asistăm la o expoziție de pictură care se numește “Feerie de iarnă”. Care este lucrarea ta?
“Un brăduţ.”
Rep.: Îmi spui, te rog frumos, cum l-ai realizat?
“Cu globuri și am pictat şerveţele.”
Rep.: Cum te simți astăzi, aici, printre atâția copii, atâția profesori?
“Foarte bine.”
Rep.: Ai un mesaj pentru Moș Crăciun?
“Nu încă, dar vreau să-mi aducă un lego.”
Rep.: Cum te cheamă?
“Matei.”
Rep.: Care este lucrarea ta?
“Omul de zăpadă.”
Rep.: Foarte interesant! Spune-mi, te rog frumos, cum ai reuşit să îl faci?
„Cu ajutorul mamei mele.”
Iar mama este la fel de emoționată ca și băiețelul ei.
“Sunt foarte mândră de copii și de doamnă pentru tot ceea ce au lucrat și ceea ce fac, la clasă, la grădiniţă”, spune mama băiatului.
Maria Angeli Grosu este dascăl la Grădinița numărul 37 din Constanța. Prin răbdarea sa nemăsurată, 16 copii s-au simțit artiști în toată puterea cuvântului.
“Este a doua noastră expoziție. Prima a fost cea de 1 iunie de Ziua Copilului, unde, la fel, au fost foarte încântați să creeze desene în care să-și expună copilăria, iar acum au vrut, de fapt, să creeze aceste desene pentru Moșul, ca Moșul să le aducă apoi daruri, desigur”, spune Maria Angeli Grosu.
Şi cadrul didactic, Doina Bâtcă, de la Grădinița 23 din Constanța consideră că astfel de evenimente le oferă celor mici ocazia de a-şi prezenta talentul.
“Cu are bucurie participăm la acest vernisaj, unde copiii și-au exprimat bucuria și în așteptarea Moșului, s-au străduit să realizeze cele mai frumoase desene și picturi și colaje, pentru că numai așa vine Moșul încărcat”, spune Doina Bâtcă.
“Când au ocazia să lucreze colaje, desene, picturi cu un anumit specific, îi vedem și mai entuziaşti și alături de părinții lor și, bineînțeles, alături de doamnele educatoare și de doamnele lor învățătoare”, a completat consultantul artistic al Teatrului pentru Păpuși, Magda Bădică.
Lucrările celor mici vor rămâne expuse la Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare” până în luna ianuarie.
Redactor: Silvia Pascale/Editor online: Doina Sîrbu/Foto: Silvia Pascale