TULCEA: Incendiu în localitatea Mihail Kogălniceanu
Publicat de , 13 iulie 2022, 18:37
Salvatorii Stației de Pompieri Babadag au fost solicitați astăzi, prin apel la numărul unic de urgență 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a extins la o anexă gospodărească, în localitatea Mihail Kogălniceanu.
„Către locul indicat a fost direcționat un echipaj din cinci subofițeri cu autospecială de stingere, iar la ajungerea acestora, în aproximativ 15 minute, au observat că incendiul se manifestă cu flacără deschisă la o anexă gospodărească, locuință și vegetație uscată. În sprijinul pompierilor din Babadag, au fost trimise două un echipaje cu 3 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, din care una este de capacitate mare“, au transmis reprezentanţii ISU Delta.
Din fericire nu sunt victime ori persoane surprinse de incendiu în locuință, la fața locului fiind și un echipaj medical S.A.J. Tulcea.
Incendiul a fost lichidat de pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea în jurul orei 19.00.
În urma incendiului au ars 500 de metri pătrați de vegetație uscată, o anexă gospodărească, unde au fost surprinse de flăcări mai multe animale ( 3 porci și mai multe păsări) și o casă de locuit.
Incendiul s-a manifestat pe suprafața a 3 gospodării.
Cauza probabilă a incendiului este jocul copiilor cu focul.
În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, care se pot solda cu rănirea copiilor ori cu pagube însemnate, pompierii militari tulceni recomandă celor care îi au în grijă pe cei mici însușirea regulilor și măsurilor de prevenire a incendiilor și respectarea strictă a acestora.
„Astfel, pentru siguranța copilului dumneavoastră:
• înlăturați orice curiozitate în legătură cu focul, explicându-i cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viața lui;
• păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care nu are acces;
• nu îi permiteţi accesul, nesupravegheat, în depozite de furaje, șuri, poduri, magazii, grajduri etc., cu mijloace care pot produce incendii;
• nu îl lăsaţi singur în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcțiune;
• odată cu creșterea, învăţaţi-l cum să utilizeze sursele de aprindere și să se comporte în situaţii de pericol“, se arată în informarea transmisă de ISU Tulcea.