TULCEA: Au început evenimentele dedicate Zilei Unirii
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 22 ianuarie 2022, 16:12
Consiliul Judeţean (CJ) a stabilit câştigătorii concursului „Hai, tulceni, la #HoraMare!”, organizat pentru a marca împlinirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române şi îi va premia, vineri, în timpul unui eveniment care va avea loc la ora 12.00, în sala de festivităţi a instituţiei, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CJ.
Festivitatea va fi transmisă în direct online pe Facebook, iar marele premiu al concursului a fost câştigat de Rareş Ştefan Anton, în vârstă de 6 ani, elev la şcoala „Alexandru Ciucurencu” din municipiul Tulcea.
Concursul a constat în realizarea unor machete din materiale reciclabile sau din mediul natural care să ilustreze evenimentul de acum 163 de ani şi înscrierea de fotografii cu aceste lucrări.
Pentru a marca Ziua Unirii, CJ, Primăria municipiului şi Ansamblul Baladele Deltei vor organiza luni, începând cu ora 14,30, în Piaţa Mircea cel Bătrân din centrul oraşului, un spectacol la care vor participa ansamblurile „Doruleţul”, „Băbăianca”, „Danubius”, „Baladele Deltei” şi artiştii Paul Ananie, Andreea Haisan, Gelu Voicu şi Paula Seling.
„Evenimentul se va încheia cu focuri de artificii. Accesul în perimetrul special amenajat se va face în conformitate cu prevederile legale în vigoare referitoare la prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, se specifică în comunicatul CJ publicat pe site-ul instituţiei.
Tot luni, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Primăria municipiului îi vor premia, la ora 13,00, la sala „Mihail Kogălniceanu” a CJ, cu diplome, certificate şi medalii emise de Şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, şi de Casa Regală a României – ASR Principele Radu, pe voluntarii militari şi civili tulceni care au participat anul trecut la cea de-a VIII-a ediţie a Ştafetei Veteranilor, organizată de Echipa Invictus România.
„Invictus este un proiect de voluntariat care se extinde din mediul militar în cel civil. Este un grup informal de oameni capabili să facă diferenţa, să schimbe, să motiveze şi să inspire. Este, în primul rând, un proiect de educaţie, o luptă împotriva ignoranţei şi o punte între militari şi civili ca oameni. De aceea, strategia Invictus include extinderea proiectelor în parteneriat cu alte asociaţii nonguvernamentale. Invictus România este un ideal prin care sufletul curat este pus în slujba voluntariatului şi a camarazilor, iar ceremonia are rolul de a promova voluntariatul şi de a inspira mulţi oameni să se alăture Ştafetei Veteranilor”, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Primăria municipiului.
Sursa-Agerpres