DSV Constanța: Se vor INTENSIFICA verificările în carmangerii, măcelării și supermarket-uri
Publicat de Adrian Băncilă, 15 decembrie 2021, 18:27
Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) Constanța verifică, în această perioadă, unitățile de producere, prelucrare, depozitare, comercializare a produselor de origine animală: carmangerii, măcelării, hipermarketuri.
Directorul DSV Constanța, Ionuț Iușco, a declarat, azi, într-o conferință de presă că se verifică condițiile de igienă, trasabilitatea produselor de origine animală și non-animală:
„În scopul prevenirii aparițiilor toxiinfecțiilor alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă când, în mod tradițional, consumul unor alimente de origine animală, în special carne de porc, crește, cât și a produselor de origine non-animală, precum și pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane în România, Direcția Sanitar – Veterinară Constanța a dispus intensificarea controalelor sanitar – veterinare. DSVSA Constanța recomandă populației să achiziționeze produse de origine animală și non – animală numai din unități autorizate sau înregistrate sanitar – veterinar. Sacrificarea porcilor în gospodăriile populației se realizează numai pentru consumul familial, dar nu înainte de efectuarea unui examen trichineloscopic”.
Redactor: Dana Malciu
Foto: Dana Malciu