DSP va începe CONTROALE la agenții economici din Constanța
Publicat de Adrian Băncilă, 15 decembrie 2021, 16:08
Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța (DSP) va demara, de luni, 20 decembrie, o serie de controale la agenții economici care produc, depozitează și comercializează produse specifice sezonului sărbătorilor de iarnă (laboratoare de cofetărie, patiserie, carmangerii, unități de alimentație publică, unități hoteliere). Într-o conferință de presă susținută astăzi la Prefectura Constanța, directorul adjunct al DSP Constanța, Ramona Iliuță, a precizat că pentru neregulile constatate se vor aplica sancțiuni contravenționale conform HG 857/2011:
„Se vor urmări: asigurarea condițiilor igienico-sanitare de funcționare, asigurarea apei calde curente și reci, depozitarea, la nivelul spațiilor frig în condiții corespunzătoare de temperatură a materiilor prime, a produselor intermediare, a produselor finite, controlul medical periodic al personalului angajat, triajul epidemiologic zilnic al personalului și consemnarea în registrul de verificare, echipamentul de protecție purtat la locul de muncă să fie corespunzător și complet. Se va verifica dacă personalul a urmat cursuri privind noțiunile fundamentale de igienă, asigurarea, în toate unitățile, a curățeniei și dezinfecției, utilizându-se produse biocide”.
Ramona Iliuță a declarat că închiderea unităților de alimentație publică de inspectorii DSP este sancțiune complementară și se aplică pentru abateri repetate sau pentru nerespectarea recomandărilor/impunerilor făcute de serviciul de control al instituției.
Redactor: Dana Malciu
Foto: Dana Malciu