Sesiune de admitere la Universitatea Maritimă din Constanţa
Publicat de , 8 iulie 2021, 19:07
Universitatea Maritimă din Constanța organizează sesiune de admitere la studii universitare de licență pentru opt specializări.
Capacitatea de școlarizare este de peste 1200 de locuri, dintre care aproximativ 140 sunt locuri bugetate. Elevii care au terminat liceul în mediul rural au asigutate 20 de locuri fără taxă.
Înscrierile se fac online, în perioada 01.07.2021 – 26.09.2021. Admiterea se va realiza pe bază de concurs de dosare și va avea loc pe 29.09.2021. Media la examenul de admitere se calculează astfel:
-Pentru programele de studii fără taxă: 50% media generală de licență + 50% media anilor de studii
-Pentru programele de studii cu taxă: 100% media generală obținută la examenul de licență.
Media generală a anilor de studii de licență constituie criteriu de departajare. Rectorul universității Violeta Ciucur:
„Admiterea la Universitatea Maritimă din Constanţa, pentru programele de studii de licenţă, se va desfăşura pe baza unui examen care anul acesta se organizează ca şi un concurs de dosare, deci nu va fi un examen faţă în faţă. Media de admitere va fi o medie ponderată, formată din media de la bacalaureat, obţinută de către candidaţi, şi media de la examenul de matematică, obţinută de către candidat în timpul examenului de bacalaureat. Am considerat că aceste două medii ne ajută să selectăm cei mai buni candidaţi, pentru că sunt programe de inginerie, cele pe care le oferim anul acesta.“
Programele de studii de licență sunt: navigație maritimă, electromecanică navală, electrotehnică, inginerie și management, ingineria mediului, electronica și telecomunicații
Președintele Senatului, Cornel Panait, a menționat că noul an va începe într-un sistem hibrid:
„Noi ne pregătim de un scenariu hibrid, configurat în acest fel – la 1 octombrie începem şcoala cu studenţii din anul I, faţă în faţă, pentru că marea majoritate a disciplinelor pe care ei le fac în anul I sunt Matematică, Fizică, Chimie, Informatică etc. Încercăm să ridicăm nivelul lor de pregătire până la un nivel cel puţin minim necesar pentru noi. Grupele de studiu pentru cursuri, seminarii şi laboratoare vor fi grupe de studiu acceptate de ARACIS şi, în cazul în care situaţia va suferi o degradare din punct de vedere medical, ne vom înscrie în numărul de studenţi şi grupe de studiu egal cu cel pe care Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă le permite.“
Pentru studenții anului II, III, IV, cursurile vor fi online. Seminariile si laboratoarele se vor face față în față. Cursurile vor avea o încadrare în regim modular, a completat Cornel Panait.
Redactor – Aura Mierluş / Foto – Arhivă