FRF este pregătită să organizeze finala Cupei României cu suporteri
Publicat de Catalin Donose, 20 mai 2021, 10:02
Federaţia Română de Fotbal se declară pregătită să organizeze finala Cupei României cu suporteri în tribune, anunţând joi, că va începe procesul de vânzare a biletelor de acces.
‘Federaţia Română de Fotbal îi asigură pe suporterii echipelor calificate în finala Cupei României, Astra şi Universitatea Craiova, şi pe fanii fotbalului care doresc să participe la eveniment că este pregătită din punct de vedere logistic să înceapă procesul de vânzare a biletelor. Vânzarea biletelor, care se va desfăşura exclusiv online, va începe îndată ce Monitorul Oficial va publica noul Ordin comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Ministerului Sănătăţii care va stabili cadrul legal privind accesul spectatorilor la evenimente sportive. În baza acestui document vor fi aliniate toate procedurile privind participarea spectatorilor la meciul programat sâmbătă, 22 mai, ora 20:30, pe stadionul ‘Ilie Oană’ din Ploieşti, astfel încât siguranţa şi sănătatea tuturor celor prezenţi să nu fie periclitate’, se arată într-un comunicat de presă al federaţiei.
Finala Cupei României, dintre Astra Giurgiu şi Universitatea Craiova, se va disputa sâmbătă, de la ora 20:30, pe stadionul ‘Ilie Oană’, din Ploieşti.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că arenele sportive vor fi deschise în procent de 25% spectatorilor vaccinaţi sau testaţi negativ la coronavirus începând de joi. Novak a explicat că pentru competiţiile în aer liber, organizatorii nu vor trebui să trimită solicitări scrise către MTS şi Ministerul Sănătăţii.
Conform ordinului comun al MTS şi MS, pot participa ca spectatori la evenimentele sportive în aer liber persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
Organizatorul evenimentului sportiv are obligaţia de a marca în mod corespunzător spaţiile unde spectatorii se pot aşeza, astfel încât să se poată respecta o distanţă minimă de 1,5 metri între oricare două persoane. Purtarea măştii de protecţie de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv.
În cazul tribunelor, pe fiecare rând, un scaun ocupat trebuie să fie urmat de 3 scaune libere. Spectatorii vor avea obligaţia de a nu părăsi locul alocat, în caz contrar fiind invitaţi să părăsească incinta.
Accesul spectatorilor la evenimentele sportive în spaţii închise sau accesul spectatorilor într-o proporţie mai mare de 25% din capacitatea tribunelor în cazul evenimentelor sportive în aer liber se face numai cu titlu excepţional, de eveniment pilot. Acestea sunt aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza propunerii Ministerului Tineretului şi Sportului şi cu avizul Ministerului Sănătăţii.
Regulile generale de protecţie sanitară împotriva răspândirii SARS-CoV-2 şi regulile privind purtarea corectă a măştii de protecţie sunt stabilite în anexa nr. 1 la ordin.
Competiţiile sportive din România se desfăşoară fără spectatori în tribune din primăvara anului 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.
Cătălin Donose
Foto – Arhivă