Prof. dr. Sorin Rugină, medic primar infecționist și epidemiolog: “Circulă deja varianta că virusul s-a modificat”
Publicat de Doina Sirbu, 22 martie 2021, 13:38
Este nevoie de o informare reală cu privire la vaccinurile anti-COVID-19, o arată datele celui mai recent studiu, realizat de IRES, la comanda industriei jocurilor de noroc din România.
Principalele informaţii de interes sunt legate de modul în care serurile au fost testate, gravitatea efectelor adverse, eficienţa lor și, nu în ultimul rând, durata imunizării.
Susţinătorii vaccinului spun că sunt motivaţi de protejarea sănătăţii lor şi a familiei, iar indecişii au ca argumente: teama de reacţii adverse, îngrijorări privind eficienţa vaccinului și, în plus, sunt marcaţi de neîncrederea în autorităţi.
Încă prea puține lucruri se știu despre COVID 19, iar specialiștii spun că virusul ne afectează diferit, în funcție de imunitate și de “bagajul” ereditar.
Totuși, nimic nu este sigur în legătură cu acest virus nou și sunt destule indicii, care conduc spre varianta că acesta s-a modificat, spune prof. dr. Sorin Rugină, medic primar infecționist și epidemiolog.
“La un moment dat au zis numai bătrânii. Iată că au apărut şi la tineri fără comorbidități sau au invocat comorbidități…sunt obezi sau au diabet, au boli cronice. Nu e o regulă. S-a demonstrat că virusul, prin tranziţia asta, prin pasajele interumane, se adaptează şi iată, că a venit şi spre copii. Copiii făceau forme puţine, uşoare. Circulă deja varianta că virusul s-a modificat tocmai pentru că afectează şi copiii acum. Pot transmite mai mult copiii”, spune prof. dr. Sorin Rugină.
Redactor – Cristina Ghelasie / Foto –