RAJA a semnat Contractul de lucrări ”Rețele de apă și canalizare Năvodari și Mamaia Sat”
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 2 martie 2021, 12:51
Locuitorii din orașul Năvodari și localitatea Mamaia Sat vor beneficia de modernizarea infrastructurii de apă potabilă și de colectare și tratare a apelor uzate în urma derulării contractului de lucrări Rețele de apă și canalizare Năvodari și Mamaia Sat, județul Constanța.
Contractul a fost semnat astăzi – 02 martie 2021 la sediul central al RAJA SA și face parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a RAJA SA Constanța, derulat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 3 – Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiţii de management eficient al resurselor, sprijinit financiar de Comisia Europeană.
Contractul de lucrări CL 5 – Rețele de apă și canalizare Năvodari și Mamaia Sat, județul Constanța are o valoare totală de 35.900.314,04 lei cu TVA și se va derula pe o perioadă de 18 luni.
Investiția își propune să îmbunătăţească și să dezvolte infrastructura de apă şi apă uzată astfel încât să acopere necesitățile crescânde în aceste zone aflate într-o continuă expansiune demografică.
Rețeaua de apă potabilă se va extinde și reabilita, prin înlocuirea conductelor, pe o lungime totală de peste 16,5 km, se vor realiza și moderniza 56 cămine de vane, 379 branșamente și 127 hidranți de incendiu subterani și se vor instala 9 senzori de presiune pe conducta magistrală de distribuție a apei.
În ceea ce privește sistemul de colectare și epurare a apelor uzate, investiția va consta în reabilitarea și extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de peste 13 km, construirea a 299 cămine de vizitare, mai mult de 500 racorduri de canalizare (inclusiv cămine de racord), 2 stații de pompare ape uzate cu căminele decantoare aferente și 1,2 km conducte de refulare noi.
De asemenea, contractul prevede achiziționarea unui grup electrogen mobil complet echipat în vederea asigurării continuității alimentării cu energie electrică pe timpul desfășurării intervențiilor.
Obiectivele principale ale investiției sunt asigurarea continuității serviciilor furnizate, accesul la apă potabilă de calitate și reducerea riscurilor de poluare a mediului atât pentru populația din zonă cât și pentru turiștii care cresc semnificativ numărul consumatorilor în sezonul estival.
Redactor – Daniel Țăndăreanu / Foto – RAJA