Ascultă Radio România Constanța Live

FC Farul Constanța vrea să elimine încă o echipă de Liga 1 din Cupa României

FC Farul Constanța vrea să elimine încă o echipă de Liga 1 din Cupa României

Publicat de Catalin Donose, 9 februarie 2021, 10:48

Miercuri după-amiază, de la ora 14,30 la Constanța, FC Farul va încerca să o învingă pe Chindia Târgoviște și să se califice în sferturile Cupei României.

Declarațiile antrenorului Ianis Zicu și căpitanului Paul Antoche, înaintea meciului cu Chindia Târgoviște programat pe stadionul din strada Primăverii, în optimile de finală ale Cupei României.

Ianis, ne apropiem de primul meci oficial din 2021. Înainte de toate, cum a fost pregătirea de iarnă?

A fost o perioadă bună, din punctul meu de vedere. Chiar dacă ne-am antrenat pe teren sintetic, sunt fericit că nu sunt atât de multe probleme de sănătate. Îi avem doar Răzvan Greu, cu o problemă musculară și Vlad Rusu. Sperăm să-i recuperăm și pe ei cât mai repede și să fie pregătiți pentru prima etapă din campionat. Per total, sunt mulțumit de felul în care s-au antrenat băieții și suntem pregătiți pentru meciul cu Chindia.

Au fost și mici schimbări în lot în această pauză.

Ca la orice echipă, apar și astfel de schimbări. Fiecare antrenor își creionează un lot pentru perioadă următoare. Am considerat că trebuie să facem aceste schimbări, am adus jucătorii pe care mi i-am dorit. Ne-am mai fi dorit și alții, dar, din păcate, nu am reușit să facem acest lucru. Sperăm să obținem maximum din această perioadă, să trecem cu bine de turul acesta din Cupa României și să intrăm în play-off.

Primul meci oficial este în Cupa României. O șansă importantă pentru Farul de a merge în sferturi, acolo unde nu a mai fost de 14 ani.

Este un meci important. Întâlnim un adversar foarte bun din Liga 1, așa cum am întâlnit și în runda precedentă. Atunci a fost Academica Clinceni, acum este Chindia Târgoviște, o echipă foarte bine organizată. Are a treia apărare din campionat, după CFR Cluj și Craiova. Lucrul acesta trebuie să ne pună serios pe gânduri pentru că trebuie să muncim foarte mult ca să reușim să marcăm.

Este multă încredere, ținând cont că în runda trecută am eliminat o echipă aflată pe loc de play-off în Liga 1.

Încredere trebuie să fie în orice moment. Chiar dacă aceasta ar fi fost prima partidă din Cupa României, trebuia să avem aceeași încredere, nu neapărat pentru că am eliminat pe Clinceni. Eu pregătesc fiecare partidă pentru a câștiga, jucătorii se antrenează cu acest gând și nu cred că au de ce să fie tensionați, chiar dacă întâlnim un adversar bun. Sunt mulți jucători care au evoluat în Liga a 2-a, așa cum și jucătorii mei o fac în acest moment. Sunt momente și momente în viața unui fotbalist. O dată joci în Liga a 2-a, o dată joci în prima ligă și cred că meciul va fi echilibrat.

Prinde bine acest meci oficial cu 10 zile înainte de startul campionatului?

Este important că avem un meci oficial, dar pe mine mă interesează să trecem acest tur, să mergem mai departe în Cupa României, apoi voi vedea ce urmează în perioada pe care o avem pentru accederea în play-off. Este important să câștigi fiecare meci. Nu o consider sub nicio formă o partidă de pregătire înaintea celei de la Călărași.

În privința campionatului, ceva schimbări în această iarnă. În primul rând, retragerea celor de la Turris, care a devenit oficială, plus faptul că echipele din frunte s-au întărit.

Este normal, sunt multe echipe care se bat pentru play-off. Până la locul 14, fiecare are șanse să ajungă în primele șase. Cred că este important începutul și cum vor reuși să obțină puncte.

Din păcate, fanii sunt încă departe de stadion, pentru că nu au voie în tribune. Ce mesaj le transmiți?

Sper ca după meci să fie alături de noi și să ne bucurăm împreună de victoria pe care ne dorim să o obținem în Cupa României.

Paul Antoche: “Sperăm să facem o figură frumoasă și să obținem o calificare istorică!”

Paul, în sfârșit, suntem în fața primului meci official din 2021. În primul rând, cum vă simțiți voi după perioada de pregătire?

Suntem bine, ne-am pregătit foarte bine în această perioadă, am avut parte și de cantonamentul de la București, unde lucrurile au decurs cum trebuie. Venim după două luni în care nu am jucat niciun meci oficial și suntem nerăbdători să vină această partidă și o privim cu mare încredere.

Sunteți optimiști și pentru că nu ați pierdut în amicale și ați primit doar un gol?

Într-adevăr, contează rezultatele pozitive din amicale, victoriile aduc victorii, dar până la urmă sunt niște meciuri amicale. Nu știm ce a făcut echipa adversă cu o zi înainte, poate că jucătorii au fost obosiți. Nu mai contează ce a fost în amicale, contează ce va fi în meciurile oficiale, pentru că va fi o schimbare majoră.

Față de prima parte a campionatului au mai venit câțiva jucători. Cum au reușit ei să se integreze?

Toți băieții care au venit s-au integrat, sunt băieți de calitate, de caracter, iar noi i-am primit foarte bine și sperăm să ne ajute în acest miniretur, să ne îndeplinim obiectivul, accederea în primele șase locuri.

Vine meciul de Cupă, în care sunt speranțe mari la o calificare în sferturi.

Cum am spus și înainte de meciul cu Clinceni, și acum suntem încrezători, optimiști, avem încredere în forțele proprii, sperăm să facem o figură frumoasă și să obținem o calificare istorică.

Ați eliminat o echipă aflată pe loc de play-off în Liga 1, acum întâlniți o echipă care se bate la play-off.

Pentru noi este și o sărbătoare, pentru că jucăm din nou împotriva unei echipe de Liga 1. Este un prilej să ne batem iar cu o echipă bună din prima ligă și să ne vedem nivelul după această pauză competițională.

Mai sunt, apoi, 10 zile și începe și campionatul. Turris nu va mai fi în campionat, se schimbă lucrurile. Cum privești lupta aceasta pentru un loc în play-off?

Am mai spus-o, mai sunt cinci finale și trebuie să luăm puncte de la fiecare meci. Așteptăm și noi să vedem ce decizie se va lua în privința abandonului celor de la Turris și ce modificări va suferi clasamentul. Apoi, vom ști cu exactitate de câte puncte avem nevoie și să ne facem un calcul.

Fanii visează la accederea în play-off, în primă instanță, apoi implicarea în lupta pentru promovare. Ce mesaj le transmiți?

Cu siguranță, primul obiectiv este accederea în play-off. Apoi, lucrurile se vor schimba puțin, vom aborda altfel situația. Noi sperăm să fie cât mai repede alături de noi. Am citit în presă că se vrea deschiderea stadioanelor la o capacitate de 30 la sută. Ar fi ceva fantastic să fie din nou în peluză, să-i auzim cum cântă și ne împing de la spate spre victorie.

Cătălin Donose

Foto – Arhivă

podgorie, vita de vie, struguri - foto - unsplash
Actualitate sâmbătă, 26 octombrie 2024, 13:13

AUDIO | Regiunile viticole din Dobrogea, renumite pentru calitatea vinurilor

Regiunile viticole din Dobrogea sunt renumite pentru calitatea vinurilor, dar și pentru multitudinea de atracții turistice. Enoturismul pune în...

AUDIO | Regiunile viticole din Dobrogea, renumite pentru calitatea vinurilor
CONSTANȚA: A fost constituit noul Consiliu Local al Municipiului
Actualitate sâmbătă, 26 octombrie 2024, 13:02

CONSTANȚA: A fost constituit noul Consiliu Local al Municipiului

Ceremonia oficială de constituire a Consiliului Local Constanța a avut loc astăzi, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului judeţean...

CONSTANȚA: A fost constituit noul Consiliu Local al Municipiului
Comportamentul agresiv în trafic poate fi semnalat pe aplicația M.A.I.
Actualitate sâmbătă, 26 octombrie 2024, 12:36

Comportamentul agresiv în trafic poate fi semnalat pe aplicația M.A.I.

Prevenirea și combaterea violențelor în trafic reprezintă un domeniu prioritar de acțiune pentru Poliția Română, ce presupune concentrarea...

Comportamentul agresiv în trafic poate fi semnalat pe aplicația M.A.I.
masina politie, politia 112 foto ilustrativa
Actualitate sâmbătă, 26 octombrie 2024, 12:02

Doi șoferi care consumaseră alcool, opriți în trafic de polițiștii constănțeni

La data de 24 octombrie a.c., în jurul orei 15.45, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Medgidia – Secția 1 Poliție Rurală Băneasa...

Doi șoferi care consumaseră alcool, opriți în trafic de polițiștii constănțeni
Actualitate sâmbătă, 26 octombrie 2024, 10:34

Județul CONSTANȚA: Dacă aveți informații despre această tânără, anunțați autoritățile. Este căutată de familie

La data de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Medgidia – Secția 1 Poliție Rurală au fost sesizați cu privire la...

Județul CONSTANȚA: Dacă aveți informații despre această tânără, anunțați autoritățile. Este căutată de familie
Actualitate sâmbătă, 26 octombrie 2024, 10:15

AUDIO | Anaid Tavitian, celebrată în cadrul unei expoziții ce face parte din proiectul “FEM100 Secretariate literare: femei în arhiva scenei”

Activitatea fostului secretar literar al Teatrului de Stat Constanța, Anaid Tavitian va fi celebrată  astăzi, în cadrul unei expoziții online...

AUDIO | Anaid Tavitian, celebrată în cadrul unei expoziții ce face parte din proiectul “FEM100 Secretariate literare: femei în arhiva scenei”
Actualitate sâmbătă, 26 octombrie 2024, 09:40

Pe 26 octombrie este prăznuit Marele Mucenic Dimitrie sau Dumitru, Izvorâtorul de Mir

Marele Mucenic Dimitrie sau Dumitru, Izvorâtorul de Mir, pe care creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe 26 octombrie, este unul dintre sfinții...

Pe 26 octombrie este prăznuit Marele Mucenic Dimitrie sau Dumitru, Izvorâtorul de Mir
Actualitate sâmbătă, 26 octombrie 2024, 09:22

AUDIO | Crosul Mării Negre, organizat de ONG Mare Nostrum, are loc astăzi

A șasea ediție a Crosului Mării Negre, organizat de ONG Mare Nostrum, se desfășoară, astăzi, la Constanța cu start de pe plaja Modern. Acesta...

AUDIO | Crosul Mării Negre, organizat de ONG Mare Nostrum, are loc astăzi