CONSTANŢA: „Dăruim de Sfântul Nicolae“, un proiect al Cercetașilor Marini dedicat copiilor
Publicat de , 3 decembrie 2020, 18:24
Principiile cercetașilor sunt legate de cele trei dimensiuni ale vieții și principiile sociale, spirituale și personale ce se aplică fiecărei persoane. Conform acestora, programele trebuie să asigure oportunități pentru dezvoltarea în condiții optime a copiilor și tinerilor.
„Anul acesta, din cauza vremurilor care ne apasă pe toți, nu puteam să lăsăm sărbătorile să treacă fără să sărbătorim într-un fel cercetășesc. Proiectul de anul acesta al Cercetașilor Marini s-a numit «Dăruim de Sfântul Nicolae». Am hotărât alături de colegii mei să facem niște pachețele pentru copiii care sunt mai puțin norocoși decât noi. Micuții au trebuit să împacheteze câte o cutie pentru că e foarte important să le meargă mânuțele, să taie, să decupeze, nu este așa de simplu să îmbraci o cutie, să pună în cutie ce își doresc ei și ce ar putea fără să depună efort și să o împărtășească cu ceilalți. În cutiuțele noastre și-au găsit loc cărți, culori, acuarele, câte o căciuliță nouă, un fular, dulciuri și, nu în ultimul rând, o felicitare scrisă de mâna lor pentru copiii de vârstele lor. Avem în jur de 100 de pachete aduse pe rând, cum le-au asamblat, le-am colectat. O parte din darurile cercetașilor marini se vor duce în satul Vâlcelele, un sat destul de îndepărtat, aproape de Negru Vodă. Sunt 22 de copii, inclusiv cei de la grădiniță, copiii învață simultan, va fi destul de greu, dar toți vor primi câte un pachețel din partea noastră, iar celelalte se vor duce la copiii de la Vișina și, deși este în județul Tulcea, avem acolo un centru cercetășesc, îi cunoaștem și am dorit să împărtășim bucuria aceasta și cu ei. Copiii nu vor putea să meargă, vom merge doar noi, liderii adulți”, spune Irina Lițcanu, unul dintre lideri.
În urma discuțiilor cu cei implicați în această acțiune, s-a constatat nevoia produselor pentru igiena personală: periuțe și pastă de dinți, dar și măști de protecție de unică folosință.