Primul sezon turistic fără niciun caz de toxiinfecţie alimentară pe litoral, potrivit ANSVSA
Publicat de , 26 august 2020, 09:33 / actualizat: 27 august 2020, 5:17
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat marţi, la finalul Comandamentului Estival 2020, că în acest sezon nu s-au înregistrat toxiinfecţii alimentare pe litoral, informează un comunicat de presă transmis de DSVSA Constanţa.
Potrivit bilanţului prezentat la sfârşitul activităţii Comandamentului Estival 2020, în această vară, inspectorii sanitar veterinari au dat amenzi de peste două milioane de lei şi au interzis activitatea la două unităţi alimentare, iar la alte opt funcţionarea a fost suspendată.
„Echipele de control de pe litoral au verificat, în perioada 13 iulie-22 august, 1.341 de unităţi de alimentaţie publică, principalele neconformităţi constatate fiind: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare şi depozitarea în condiţii improprii a acestora, comercializarea directă în spaţii neînregistrate sanitar-veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile unde se manipulează şi prelucrează alimente, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare, depozitarea materiilor prime sau semipreparatelor în acelaşi spaţiu cu produsele finite care nu mai suferă un tratament termic, nerespectarea condiţiilor de depozitare şi păstrare a peştelui, ouălor şi cărnii de pasăre“, se arată în comunicat.
Pentru toate neconformităţile constatate, medicii veterinari au aplicat 343 de amenzi, în valoare totală de 2.163.800 de lei, au emis două ordonanţe de interzicere a activităţii şi opt pentru suspendarea activităţii la unităţi de alimentaţie publică şi au retras de la vânzare aproape 300 de kilograme de produse alimentare.
Sursa – Agerpres / Foto – unsplash.com