TULCEA: Compania Alum a realizat un dezinfectant lichid pentru mâini
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 9 iulie 2020, 12:50
Alum, producătorul român de alumină calcinată, utilizată pentru producţia de aluminiu, a realizat un dezinfectant lichid pentru mâini folosind ingrediente achiziţionate local, a anunţat compania.
‘Dezinfectantul lichid pentru mâini dezvoltat în laboratorul de cercetare şi dezvoltare al Alum, pe baza ghidului de producţie locală al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a trecut testele de activitate bactericidă şi fungicidă ale Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’ şi aşteaptă avizul din partea comisiei de avizare a produselor biocide’, se menţionează într-un comunicat al companiei.
Potrivit sursei citate, pentru a-şi proteja angajaţii, Alum a furnizat echipamente medicale şi de protecţie, a dezinfectat şi igienizat constant toate zonele comune, a implementat schimburi de lucru alternative/rotative pentru a minimiza interacţiunea şi programe de lucru de acasă pentru angajaţii care îşi pot desfăşura activitatea de la distanţă. Totodată, compania a fost printre primele din România care a instalat perdele dezinfectante şi scanere de temperatură în punctele de acces.
‘Echipa noastră de cercetare şi dezvoltare a dezvoltat dezinfectantul lichid pentru mâini care este în proces de obţinere a aprobărilor de la autorităţile competente. Ne propunem să producem intern suficient dezinfectant pentru necesarul companiei şi pentru siguranţa angajaţilor şi a partenerilor noştri’, a declarat directorul general al Alum, Gheorghe Dobra.
De asemenea, producătorul de alumină a donat 100.000 lei Spitalului Judeţean Tulcea pentru echipamente de protecţie şi medicale, medicaţie antivirală, aparate de ventilaţie mecanică şi monitorizare a funcţiilor vitale, sprijinind astfel eforturile autorităţilor de a combate răspândirea virusului COVID-19.
Alum este singurul producător român de alumină calcinată, utilizată pentru producţia de aluminiu şi are o rafinărie de alumină cu o capacitate de producţie de 600.000 tone pe an.
Redactor – Daniel Țăndăreanu / Foto – Arhivă