LPF vine cu un program pentru reluarea antrenamentelor şi meciurilor în Liga I
Publicat de Catalin Donose, 25 aprilie 2020, 06:58
Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, că săptămâna viitoare va înainta Guvernului o propunere de protocol pentru reluarea antrenamentelor şi meciurilor în Liga I după încheierea stării de urgenţă.
‘LPF pregăteşte în aceste zile o propunere de protocol pentru reluarea antrenamentelor şi a jocurilor oficiale, propunere pe care conducerea Ligii o va înainta la începutul săptămânii viitoare autorităţilor guvernamentale, punând-o totodată şi în dezbatere publică. Am continuat dialogul cu domnul Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, pentru identificarea celor mai bune soluţii în vederea reluării competiţiilor sportive întrerupte de pandemie, fără a pune în pericol sănătatea sportivilor’, se menţionează în comunicatul citat.
Într-un buletin informativ publicat pe site-ul LPF, secretarul general Justin Ştefan susţine că riscul de a pierde milioane de euro din drepturile de televizare ar trebui să creeze un consens între cele 14 cluburi din Liga I pentru a finaliza pe teren actuala ediţie de campionat.
‘Singura certitudine a fotbalului de astăzi este incertitudinea. Evident că evoluţia dinamică a coronavirusului ne împiedică să ne asumăm decizii ferme în privinţa momentului reluării procesului de antrenament şi a jocurilor oficiale. Suntem într-un dialog permanent cu FRF, AFAN, UEFA, Ligile Europene şi cu reprezentanţii cluburilor, căutând cele mai bune răspunsuri în lupta jocului de fotbal cu coronavirusul. De aceea, lucrăm cu diferite scenarii având în minte două obiective majore: protejarea sănătăţii celor implicaţi în joc şi disputarea tuturor meciurilor rămase de jucat în sezonul actual. Scenariile se pot schimba de la o zi la alta, dar cu ajutorul autorităţilor statului ele pot deveni decizii ferme în perioada următoare. Riscul de a pierde milioane de euro din drepturile de televizare şi de publicitate ar trebui să fie de natură să creeze un consens în rândul tuturor cluburilor din Liga I pentru a finaliza acest sezon pe terenul de joc. Cluburile româneşti sunt dependente, în mare măsură, de aceşti bani, iar angajaţii din fotbal, fie că vorbim de jucători, antrenori, manageri sau alte persoane implicate în activitatea fotbalistică, îşi încasează salariile graţie eforturilor făcute mai ales de televiziuni şi de sponsori’, a spus Ştefan.
Acesta a subliniat deschiderea la dialog a ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, despre care afirmă că se interesează zilnic de situaţia fotbalului profesionist.
Cătălin Donose
Foto – Arhivă