CONSTANȚA: Mai multe piețe din oraș vor intra într-un proces amplu de refacere
Publicat de Doina Sirbu, 30 ianuarie 2020, 17:19
Piețele Filipescu și Tic-Tac, din municipiul Constanța, vor intra într-un proces amplu de refacere. Cea de la Tic-Tac va fi dărâmată complet, iar în locul actualei amenajări va apărea un imobil modern, cu etaj. Lucrările vor fi realizate de Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public și Privat Constanța (RAEDPP).
„În piața Filipescu, lucrarea constă în reabilitarea actualei clădiri și amenajarea platoului pieței. Acolo venim cu un mobilier ușor, va fi o construcție metalică ușoară, vor fi niște chioșcuri amplasate, ceva în stil mai clasic. Legat de piața Tic-Tac, aceasta va fi demolată, iar proiectul presupune un imobil cu un parter și un etaj. La etaj, jumătate va fi spațiu liber, adică un fel de terasă-parc, iar în cealaltă jumătate ne gândim să închiriem pentru un after-school sau poate birouri”, a declarat Directorul RAEDPP, Florin Gheorghe.
Dacă vremea va permite, începutul primăverii va marca și deschiderea șantierelor.
„Dacă ne permite și vremea, pentru că vedem că meteorologii ne anunță că în martie s-ar putea să avem niște ninsori, sperăm să nu avem așa ceva, e posibil după 1 martie să înceapă lucrările în același timp și la piața Tic-Tac și la Piața Filipescu. Piața Filipescu, fiind o lucrare mai ușoară, s-ar putea să o terminăm în vară. Piața Tic-Tac va fi gata undeva în toamnă, dacă lucrurile merg bine”, a declarat Florin Gheorghe.
O altă piață cunoscută din Constanța, anume Piața Unirii, ar putea să dispară, pentru a face loc unei parcări.
„Pentru Piața Unirii, în acest moment, trebuie să fim sinceri și să spunem că nu merge foarte bine. Avem puține contracte de închiriere și, din acest motiv, ne gândim serios să o demolăm și, în locul ei, să construim o parcare subterană și supraterană, cu patru etaje, mai ales că, în zona centrală, avem nevoie și de locuri de parcare”, a mai declarat Florin Gheorghe.
Florin Gheorghe a mai precizat că proiectul reamenajării Pieței Griviței decurge mai greu, deoarece zona este consideraă istorică și este nevoie de mai multe avize.
Realizator – Bogdan Comșa / Redactor online – Doina Sîrbu / Foto – unsplash.com