CONSTANȚA: Universitatea „Ovidius“ începe cursurile cu mai mulți studenți decât anul trecut
Publicat de , 30 septembrie 2019, 13:36
Universitatea „Ovidius“ începe cursurile, în acest an, cu mai mulți studenți decât anul trecut. Pentru anul universitar 2019-2020, au fost înmatriculați peste 4.700 de tineri, în anul I, atât la ciclul de licență cât și la masterat, cu o creștere de aproape 300, față de anul anterior. Cele mai căutate facultăți sunt cele de medicină, informatică, drept și științe economice. La Universitatea Ovidius sunt înscriși, la toate formele de învățământ, aproximativ 16.500 de cursanți.
Pentru a trage cât mai mulți tineri pe băncile lor, universitățile din România trebuie să vină cu programe atractive pentru viitorii studenți. În afara cursurilor obișnuite, Universitatea Ovidius desfășoară programe de antreprenoriat accesibile tuturor studenților din instituția de învățământ.
„Avem un program de antreprenoriat și tutorat, împreună cu Romanian American Foundation, și cu profesori din Statele Unite, acolo unde s-a născut ideea. La el au acces toți studenții universității, nu se fac doar mici programe pe facultăți, avem programe la care participă oameni de business din mediul privat, cei mai buni specialiști pe care îi are România la momentul actual și sunt deja medaliați în cadrul concursurilor internaționale. Și vin aici, pentru studenții noștri“, a declarat prorectorul Alexandru Bobe.
În cele două sesiuni de admitere, numărul studenților a crescut față de anul trecut. Sunt înmatriculați și declarați studenți în anul I peste 4700 de tineri la cele două forme de învățământ – licență și masterat
„Suntem din ce în ce mai căutați de tinerii noștri, nu numai din Constanța, ci și din județele limitrofe. Ba, mai mult, avem și candidați români de pretutindeni care, la fel, am avut o creștere față de anul anterior“, a declarat Melat Bormambet, secretar general al Comisiei de Admitere.
De asemenea, sunt ocupate și locurile destinate candidaților care au absolvit liceul în mediul rural. „Această categorie a apărut de anul trecut, încurajându-se și zonele acestea din punct de vedere al accesării studiilor superioare. Avem și facultăți în care acea capacitate de școlarizare este atinsă la aproape 100%, sum sunt facultățile de Medicină, Matematică-Informatică, dar creșterea este la toate facultățile“, a mai spus Melat Bormambet.
Redactor – Radio Constanța / Foto – Arhivă