CONSTANȚA: Peste 250 de persoane au ajuns la spital din cauza toxinfecțiilor alimentare
Publicat de , 22 iulie 2019, 14:10
În ultimele două săptămâni, peste 250 de persoane au ajuns la camera de gardă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța după ce au consumat diverse tipuri de alimente alterate, potrivit datelor furnizate de instituția sanitară.
În majoritatea cazurilor a fost vorba despre toxiinfecții alimentare și a fost nevoie de internare. Medicii fac apel la turiști, dar și la constănțeni să fie atenți la alimentele pe care le consumă și asta pentru că multe dintre ele sunt mai periculoase în timpul verii, crescând astfel riscul apariției toxiinfecțiilor alimentare. Este vorba despre brânzeturi, creme de patiserie, ouă sau carne de pui preparată insuficient termic.
Linia de gardă a unității sanitare funcționeazî în prezent la capacitate maximă. „Noi primim toți pacienții, indiferent cum vin și de unde vin, tratăm inclusiv turiștii. Toți pacienții care vin trebuie să aibă la ei documentele necesare: act de identitate, card de asigurat și/sau bilet de trimitere”, spune Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.