Cumpăna: Delicatese, dans și Kureș FOTO
Publicat de Liliana Fustanela, 23 iunie 2019, 12:05 / actualizat: 23 iunie 2019, 15:55
Kobete, sarmale cu carne de vită, mantî, sarî burma, scrumbie marinată, icre, piperchi țigărsiti, plăcintă cu praz, tochitură dobrogeană, pui pe sare, baclavale, tort din orez, chec în trei culori, piroșki și multe alte delicatese specifice etniilor din Dobrogea au participat la o expoziție cu gustare, astăzi la Cumpăna, unde se desfășoară cea de –a XII-a ediție a manifestării „Conviețuire interetnică pe plaiuri dobrogene”.
Organizatori: Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna în colaborare cu Uniunea Democrată a Turcilor din România.
Aflat la cea de-a XII-a ediție, evenimentul a debutat, duminică, 23 iunie 2019, la ora 10:00, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv „Victoria” din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa, cu un Concurs de Artă Culinară Tradițională. Reprezentanții turci, tătari, aromâni, ruși-lipoveni și români din localitățile Tulcea, Constanța, Cumpăna, Topraisar, Beidaud, Tuzla, Lumina, au prezentat o multitudine de preparate din bucătăriile tradiționale, apoi pe scena amenajată pe stadion au evoluat reprezentanți ai ansamblurilor folclorice : Boboceii Cumpenei, Kardelen, Eplis, Can Renkler, Minicansu si mulți alții. Manifestarea se încheie după amiază, cu concursul de lupte tradiționale tătărești- KUREȘ, programat să înceapă la ora 13.00.
„ Muzica, dansul și mâncarea sunt întotdeauna atracții pentru săteni. Hora satului de odinioară are alte forme în zilele noastre. Buna dispoziție nu lipsește astăzi, de la Cumpăna, chiar dacă este o zi caniculară, suntem bine organizați cu umbrele, corturi și apă pentru membrii celor 17 ansambluri folclorice care participă cu muzică și dansuri reprezentative pentru Dobrogea – model de conviețuire interetnică”, a afirmat primarul Mariana Găju, pentru Radio Constanța.
Redactare și foto: Liliana Fustanela