Peste 900 de candidaţi din județul Constanța s-au înscris la examenul de titularizare
Publicat de , 11 iunie 2019, 12:31
908 candidaţi din județul Constanța s-au înscris la Concursul naţional de titularizare. Sunt scoase la concurs 2.294 de posturi vacante, dintre care 172 titularizabile (pe perioadă nedeterminată). Până pe 28 iunie, se desfăşoară prima probă a concursului de ocupare a posturilor, respectiv inspecţiile la clase sau probele practice. În intervalul 10-12 iulie, se vor putea înscrie la concursul de titularizare şi absolvenţii promoţiei 2019.
Emoții mari pentru profesorii care doresc să prindă un post de titular. În această perioadă, pentru posturile vacante din învațamânt, cadrele didactice trec prin mai multe probe. Peste 2200 de posturi didactice din județul Constanța sunt scoase la Concursul național de titularizare din luna iulie. Dintre acestea, doar foarte puține sunt titularizabile, cele mai multe fiind vacante doar temporar sau rezevate. Ne-a oferit detalii Alina Codreanu, inspector școlar general adjunct.
„În perioada 3-28 iunie, se desfășoară la nivelul Inspectoratului Școlar și al unităților de învățământ din municipiul și județ, prima probă din cadrul concursului de titularizare, respectiv inspecțiile la clasă sau probele practice în profilul postului, după tipul de posturi care s-au scos la concurs. Avem un total de 2294 de posturi scoase la concurs, dintre care 172 sunt propuse pentru angajare pe perioadă nedeterminată, adică posturi titularizabile, iar diferența de 2172 sunt propuse pentru angajarea pe perioadă determinată. Există posturi titularizabile atât în urban, cât și în rural, mai multe în urban decât în rural, evident, cele mai multe fiind de educatoare și învățătoare“, a declarat Alina Codreanu.
Se caută 28 de educatoare, 32 de învățătoare, 24 de profesori pentru pregătire sportivă de specialitate. În rest, candidații mai au la dispoziție câteva posturi, la fizică, matematică, limba turcă maternă, informatică, etc.
„Pentru accederea în proba următoare, adică în proba scrisă, care se va desfășura pe 17 iulie, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 la proba care se derulează acum, urmând ca pentru a putea fi repartizați în anul școlar următor să obțină din nou minimum nota 5 la proba scrisă“, a declarat inspectorul școlar general adjunct.
Profesorii care nu reușesc să ia minimum nota 7 pentru a prinde un post titularizabil au mai multe șanse la posturile cu angajare pe perioadă determinată. Proba scrisă a examenului de titularizare va avea loc pe 17 iulie. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 30 iulie, iar pe 31 este programată repartizarea candidaților pe posturile didactice titularizabile care au obținut cel puțin media 7.
Realizator Interviu – Aura Mierluș / Redactor online – Liviu Predescu / Foto – unsplash.com