Legumele și fructele, nocive pentru sănătate
Publicat de Doina Sirbu, 21 mai 2019, 16:29
Legumele și fructele pot fi mai nocive pentru sănătate decât peştele contaminat cu metale grele – atrag atenţia specialiştii. Şi asta întrucât în tehnologia de producere a vegetalelor sunt utilizate, de multeori, cantităţi mari de substanţe periculoase pentru organismul uman.
Explică Dr. Adrian Bîlbă, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.
‚‚Cel mai mare risc de toxicitate, după părerea mea, la ora actuală, este riscul consumului de vegetale. Vegetalele sunt și mai simple ca organizare și mai capabile de a acumula toxine și, din păcate, sunt foarte mulți producători care nu prea au trecut pe la matematică în momentul în care citesc într-un erbicid, într-un prospect sau într-un fungicid, într-un insecticid sau în substanțe de maturare, substanțe de accelerare a coacerii. Roșiile care sunt accelerate în coacere, artificial, cu o substanță chimică, ca să țină pulpa mai mult timp în galantare, sunt surse de hrană pe care eu le recomand să le consumăm ocazional. Nu aș mânca roșii zilnic’’, a declarat Adrian Bîlbă.
redactor online – Doina Sîrbu / foto – unsplash.com