CONSTANȚA: Evenimente internaționale de amploare, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ FOTO
Publicat de , 17 mai 2019, 12:09
Academia Navală „Mircea cel Bătrân” derulează în această săptămână evenimente internaționale de amploare. Este vorba despre cea de-a V-a ediție a Conferinței Internaționale „SEA-CONF”, expoziţia de tehnică navală şi de echipamente didactice pentru învăţământul de marină „SAILING TO THE FUTURE”, organizată în premieră anul acesta, și proiectul MENTORESS din cadrul programului „ERASMUS+ – Parteneriate Strategice”.
Expoziţia „Sailing to the future” reunește 25 de producători, importatori şi distribuitori de echipamente navale, echipamente şi instrumente de navigaţie, echipamente didactice pentru învăţământul de marină, programe specializate, cărţi şi publicaţii de marină, ambarcaţiuni sportive şi de agrement, echipament specific domeniului marin, furnizori de educaţie şi învăţământ mediu şi superior de marină, respectiv instituţii de cercetare – dezvoltare – inovare, cu impact semnificativ la nivel regional și internațional. Expoziția este amenajată pe platoul mare din incinta Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și este deschisă publicului astăzi, între orele 12:00 – 18:00, și mâine, între orele 10:00 – 16:00.
Conferința Internațională „SEA-CONF” se desfășoară astăzi și mâine și reunește, anul acesta, 150 de participanți, specialiști în diferite domenii de activitate. Obiectivul principal al conferinței este de a aduce laolaltă specialiști din industria navală, cercetători, reprezentanți de seamă ai mediului academic.
Cel de-al treilea eveniment, proiectul MENTORESS din cadrul programului „ERASMUS+ – Parteneriate Strategice”, este găzduit de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în perioada 14 – 18 mai. MENTORESS urmărește modernizarea învățământului superior din Europa dintr-o perspectivă multiplă prioritară, prin creșterea ratei de ocupare a forței de muncă și menținerea profesioniștilor de gen feminin din domeniul maritim, ofițeri sau manageri din industria maritimă, pentru a reduce decalajul dintre personalul feminin și cel masculin din industria navală, forțele navale sau alte categorii de beneficiari, în ansamblu. Proiectul, realizat în parteneriat cu Universitatea Maritimă „Piri Reis” din Istanbul (Turcia), Academia Navală a Bulgariei din Varna și Academia Navală a Poloniei din Gdynia, are ca scop implementarea unor noi programe și elaborarea unor lucrări de cercetare în domeniul managementului diversității și al problematicii de gen.