Angajarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi rămâne o problemă la nivel naţional
Publicat de Doina Sirbu, 11 mai 2019, 11:44
Angajarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi rămâne o problemă la nivel naţional, în condiţiile în care, doar puţin peste opt procente dintre acestea lucrează. Autorităţile încearcă să rezolve situaţia, iar la Constanţa, a fost lansat un proiect în acest sens.
Fundaţia organizatoare precizează că fiecărui tânăr i se repartizează un specialist care-i identifică aptitudinile şi interesele, iar apoi, pornind de la profilul vocaţional, i se caută un loc de muncă.
Dintre cei 53 de tineri asistaţi în cele şase luni de la lansarea proiectului, nouă sunt deja angajaţi, spune Alina Dobrescu, coordonatorul serviciilor de ocupare din cadrul fundaţiei.
‚‚Încercăm să acordăm servicii de angajare asistată. Acest tip de serviciu este nou pe piața din România și în momentul de față am reușit să integrăm pe piața muncii, de la începutul proiectului, nouă persoane, cărora, de altfel, le și acordăm suport la locul de muncă. Analizăm locuri de muncă, facem o descriere foarte, foarte aprofundată a condițiilor de muncă, a sarcinilor pe care fiecare persoană cu dizabilitate urmează să le desfășoare la locul de muncă și noi promovăm, pe de-o parte, angajarea și ulterior formarea la locul de muncă’’, a declarat Alina Dobrescu, coordonatorul serviciilor de ocupare din cadrul fundaţiei.
Statul oferă subvenţie de 2.250 lei pentru fiecare persoană cu dizabilităţi angajată, cu obligaţia ca firma să menţină contractul de muncă pe o perioadă de cel puţin 18 luni.
redactor online – Doina Sîrbu