„Academica BNR“, programul de educație financiară derulat de Banca Națională a României, se desfășoară în această perioadă la Universitatea „Ovidius“
Publicat de , 8 mai 2019, 15:49
„Academica BNR“, programul de educație financiară derulat de Banca Națională a României, se va desfășura la Universitatea „Ovidius“, așa cum a anunțat în luna martie Guvernatorul Mugur Isărescu, la reinaugurarea sucursalei regionale BNR Constanța.
În perioada 8 – 30 mai 2019, Banca Națională a României organizează în parteneriat cu Universitatea „Ovidius”, Universitatea Maritimă și Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța două module a câte patru seminarii dedicate reprezentanților mediului academic (cadre didactice, doctoranzi, masteranzi ai universităţilor), în cadrul proiectului educațional „Academica BNR”.
Programul seminariilor:
Joi, 9 mai 2019
Cuvânt de deschidere – Agnes Nagy, membru al CA al BNR
Eugen Rădulescu, director, Direcția stabilitate financiară
Bogdan Murărașu, șef serviciu, Direcţia modelare şi prognoze macroeconomice
Joi, 16 mai 2019
Victor Andrei, director, Direcția operațiuni de piață
Cristian Ștefan, director, Direcția reglementare și autorizare
Joi, 23 mai 2019
Valentin Lazea, economist șef, BNR
Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR
Joi, 30 mai 2019
Ruxandra Avram, director, Direcția monitorizare a infrastructurilor pieței financiare și a plăților
Ioan Muntean, director adjunct, Direcţia emisiune, tezaur şi casierie
Lucrările primului seminar vor fi deschise joi, 9 mai 2019, ora 10:00, la sediul Sucursalei Regionale Constanța a BNR, în prezența doamnei Agnes Nagy, membru CA al BNR şi a altor oficiali ai BNR, urmând ca celelalte trei seminarii să se desfășoare la sediul Universității „Ovidius”, Sala Senatului, Campus UOC, Corp A, etajul I, Aleea Universităţii nr. 1.
Acestea vor fi organizate sub forma unor sesiuni de prezentări şi dezbateri, în care specialiști din domeniul financiar-bancar (experți din BNR şi cadre didactice universitare) vor discuta teme generale de interes referitoare la actualitatea economică și financiară, trecerea la moneda euro, precum și aspecte fundamentale legate de rolul şi funcţiile băncii centrale, instrumente de plată, curs valutar, supraveghere și reglementare bancară.
Proiectul permite participanților să se adreseze în mod direct specialiștilor BNR, într-un cadru formal, în vederea schimbului de bune practici în domeniul financiar bancar. Temele abordate tratează subiecte de natură economică și financiară, clarificări conceptuale ale fenomenelor bancare contemporane, precum şi corelarea programelor sistemului universitar economic cu cerințele actuale de pe piața muncii, printr-un dialog direct cu cadrele didactice din universitate.
Redactor – Monica Cruceanu Comșa / Foto – Monica Cruceanu Comșa