Cum trebuie să avem grijă de florile de grădină
Publicat de Doina Sirbu, 12 aprilie 2019, 17:37
Panseluțe curgătoare, mușcate sau petunii de grădină sunt doar câteva dintre primele specii de flori care pot înfrumuseța curțile sau balcoanele locuințelor din zona noastră, în această primăvară, crescute cu grijă de producătorul din localitatea Mihai Viteazu, județul Constanța, Angelica Drăgan.
Specialistul în flori pletoase ne spune că acestea nu trebuie ținute în curenți de aer rece, în locuri umbroase sau udate excesiv. Florile au nevoie ca și oamenii de vitamina D, precum și de nutrienți specializați pentru fiecare tip de plantă.
‚‚În această primăvară avem toată gama de flori curgătoare – panseluțe curgătoare și panseluțe de gradină. Avem petunia curgătoare și petunia de grădină, mușcate curgătoate cu floare bătută, mușcate de căldură foarte mare Calliope, în diverse culori, toată gama, aproape, de răsaduri de grădină – crăiță, sporul casei, garofițe de grădină, garofițe curgătoare. Noi ne ducem pe o gamă foarte extinsă, ca să putem să obținem rezultatul scontat, că totul se rezumă, în final, la bani. Se caută florile, că lumea e iubitoare de frumos, dar, datorită vremii capricioase care planează și asupra psihicului omului, că așa se întâmplă, atunci când este soare, omul este mai vesel, mai binedispus, mai deschis la cumpărare și la a-și aranja grădinile și terasele, decât atunci când este vreme închisă, pentru că lumea este foarte reticentă dacă vine o vreme cu temperaturi mai scăzute, distruge planta în grădină și atunci, cheltuiala este dublă. Luna martie a fost o lună plină pentru toată populația, că este tradiția aceea de 1 și 8 Martie, când avem cea mai marte desfacere pe luna martie, pe urmă am avut un declin, am vândut doar florile de temperatură mai rece. Am avut momente când a fost soare afară și atunci lumea s-a mai gândit să mai ia o floare, ca o mușcată care se pune la pervaz și a mers așa, constant, dar nu spectaculos. Florile care atârnă nu trebuie să stea la umbră, nu trebuie zone cu aer cu curenți reci, ci la o zonă luminoasă, pentru că plantele, ca și omul, au nevoie de vitamina D, ajută foarte mult la bobocii florali și nu trebuie abundent udate’’, a spus Angelica Drăgan.
redactor online – Doina Sîrbu
foto – unsplash.com