TULCEA: Agricultura ecologică și turismul fac parte din strategia de dezvoltare a județului
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 15 martie 2019, 12:37
Agricultura ecologică și turismul fac parte din strategia de dezvoltare a județului Tulcea. Combinând aceste două ramuri, viitorul județului va fi asigurat, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, în deschiderea conferinței Agricultura ecologică – pilon de susținere a turismului responsabil în Delta Dunării, care se desfășoară astăzi la Tulcea.
Județul Tulcea are un potențial extraordinar în dezvoltarea agriculturii ecologice, datorită restricțiilor de mediu din Delta Dunării, patrimoniu UNESCO. Produsele bio din Tulcea ar trebui să se regăsească în galantarele magazinelor din România și UE.
La conferință participă și Christian Wulff, fostul președinte al Republicii Federale Germania, care a atras atenția asupra importanței procesării produselor agricole ecologice pentru atragerea de plus-valoare.
La Tulcea există singurul cluster pe certificări eco din România, Cluster Bio Danubius.
Cea mai mare suprafață ecologică certificată din țară, 73.000 de hectare, se află în județul Tulcea. De asemenea, aici sunt 866.000 de mici fermieri și peste 2 milioane de locuitori în mediul rural, iar activitățile agricole trebuie să respecte restricțiile de mediu impuse deltei, a precizat Daniel Botănoiu – secretar de stat Ministerul Agriculturii.
Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Delta Dunării a declarat că Tulcea are 2 piloni de dezvoltare: agricultura și turismul. Însă delta are nevoie de un turism responsabil, nu turism de masă. Turismul trebuie să respecte și să pună în valoare multiculturalitatea și tradițiile zonei. Dezvoltarea zonei nu trebuie să ducă la urbanizarea deltei.
Secretarul general al Ministerului Turismului, George Bogdan Borună a anunțat că Delta Dunării nu va lipsi din clipul de promovare a României.
Redactor – Monica Cruceanu Comșa