Raed Arafat, la Constanța: „Sunt multe mașini de pompieri care au peste 30 de ani. Este necesară înlocuirea urgentă a acestora“
Publicat de , 29 ianuarie 2019, 10:37
Secretarul de stat Raed Arafat a participat, astăzi, la ședința de evaluare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Constanța. Demnitarul a vorbit despre necesitatea urgentă de înlocuire a parcului auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, subliniind că județul Constanța se confruntă cu cele mai multe situații de urgență, după București, având în vedere poziționarea geografică.
„După București, care este cea mai mare aglomerare urbană, și cu riscurile ei deosebite, județul Constanța clar are niște provocări pe care le are niciun alt județ – aveți aici Centrala Nucleară, marea, portul și sezonul turistic, care dublează numărul populației din zonă“, a declarat Raed Arafat.
Secretarul de Stat a subliniat că, pentru a face față solicitărilor, este nevoie de pregătire, dotare și organizare, care trebuie să fie impecabile. „Nu este ușor, pentru că ne confrutăm cu lipsuri și probleme care sunt inerente, dar care trebuie rezolvate. Încep cu dotările. Sunt multe mașini de pompieri care au peste 30 de ani. Este necesară înlocuirea urgentă a acestor mașini!“, a subliniat Raed Arafat.
Secretarul de Stat în MAI a vorbit și despre înnoirea parcului de ambulanțe. „Am livrat anul trecut 420 de ambulanțe pe plan național, dintre care 100 SMURD-ului, iar anul acesta urmează să se livreze diferența, până la aproximativ 1200 – 1300 de ambulanțe, Constanța fiind al doilea județ care beneficiază ca număr de ambulanțe, dacă nu greșesc, după București, acolo unde Primăria a achizițional ambulanțe, așa că cifra menționată se distribuie în restul țării. Constanța a fost în top de listă ca și cifră de ambulanțe, tocmai luând în considerare provocările din această zonă“, a declarat Raed Arafat.
Potrivit declarațiilor colonelului Daniel Popa, șeful ISU Dobrogea, anul trecut, în județul Constanța, au fost înregistrate, anul trecut, 13.985 de evenimente la care au acționat echipajele de intervenție. În cele mai multe cazuri, a fost vorba despre intervenții de descarcerare. „Numărul a fost în scădere, comparativ cu 2017, când au avut loc 15.490 de evenimente, ceea ce a însemnat o diminuare cu 9,72%. Trendul descrescător se menține din 2016 . Dintre acestea, 11.659 față de 11.398, în 2017, au fost intervenții la care s-au deplasat autospeciale de descarcerare și ambulanțe de prim-ajutor“, a declarat colonelul Daniel Popa.