CONSTANȚA: DSV a intensificat controalele în magazinele alimentare
Publicat de Arantxa Catană, 20 decembrie 2018, 18:57
Direcţia Sanitar-Veterinară Constanţa a intensificat controalele în magazinele alimentare pentru a preîntâmpina apariţia trichinelozei.
Recomandarea este ca populaţia să achiziţioneze carnea de porc şi produsele cu specific tradiţional numai din unităţi autorizate. Pentru verificarea cărnii porcilor sacrificaţi în gospodăriile proprii, în judeţ există 37 de puncte sanitar-veterinare unde se pot efectua analize pentru depistarea trichinelozei, iar tariful este de aproximativ 10 lei.
„Pentru a nu se îmbolnăvi de trichineloză – să nu consume nicio parte anatomică din porcul crescut în gospodărie până la efectuarea examenului trichineloscopic și comunicarea rezultatului. Poate avea consecințe grave asupra sănătății consumatorilor”, a declarat pentru Radio Constanța Cristina Linte, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa.