Se anunţă schimbări în curtea Policlinicii 2 din Constanţa
Publicat de Arantxa Catană, 14 decembrie 2018, 17:54
Aparatură medicală de milioane de euro zace nefolosită în clădirea reabilitată a Policlinicii 2 din Constanţa. Vineri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz, a prezentat presei o parte a acesteia.
Palaz s-a declarat deosebit de nemulţumit de această situaţie şi a precizat că spitalul judeţean a pierdut foarte mulţi bani deoarece pacienţii care ar fi putut fi trataţi aici iar serviciile medicale decontate prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate au fost nevoiţi să se îndrepte spre clinici private.
Totodată acesta a prezentat o altă clădire, legată de aceasta unde până acum 10 ani a funcţionat centrul de traumatologie, lăsată în paragină. Vicepreşedintele CJC a acuzat faptul că acea parte a clădirii s-a degradat atât pe timpul fostei conduceri a CJC cât cât și a fostei conduceri a spitalului judeţean.
„Sunt bani. Eu vă spun că trebuie să găsim o soluție să le doteze Ministerul Sănătății, pentru că nu sunt cine știe ce dotări, aparate – mă refer tehnic – iar clădirea va fi amenajată de noi. Valoarea de amenajare – eu sunt convins că va fi decentă; clădirea este foarte solidă. Pe exterior va trebui o cosmetizare, în sensul că nu ne apucăm să pune gresie, faianță și toate cele – interioarele trebuie recompartimentate la sugestia medicilor, că nu ne apucăm noi să facem cum vrem noi. Dar, se poate face o clădire care poate fi pusă în funcțiune”, a precizat Claudiu Palaz.
Acesta a precizat că pentru Centrul de Imagistică din Policlinica 2 va obţine autorizările necesare funcţionării până la sfârşitul anului.
De asemenea, se anunţă și alte schimbări în curtea Policlinicii 2 din Constanţa.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Claudiu Palaz, susţine că a depus o cerere de demolare pentru o clădire din anul 1940, situată în apropierea policlinicii, lângă Spitalul de Boli Infecţioase. El spune că respectiva clădire este improprie şi nu mai poate fi reabilitată întrucât costurile ar fi foarte mari – după cum arată expertizele făcute.
Vicepreşedintele CJC susţine că, prin demolarea clădirilor insalubre din zonă, s-ar elibera peste 5.000 de metri pătraţi – suprafaţă pe care s-ar putea construi o nouă unitate medicală cu 4 etaje.
Claudiu Palaz declara recent, că tot în apropierea Spitalului de Boli Infecţioase, cu bani de la Consiliul Judeţean, vor fi reabilitate două clădiri, unde ar urma să funcţioneze un IML şi un centru de reumatologie.