Peste 60.000 lei au fost strânși la spectacolul de operă „Bal Mascat“, în sprijinul copiilor născuți prematur
Publicat de , 11 decembrie 2018, 16:59 / actualizat: 11 decembrie 2018, 18:43
Spectacolul de Operă „BAL MASCAT“ de Giuseppe Verdi, susținut sâmbătă, la Teatrul Național de Operă „Oleg Danovski“, a generat donații în valoare de 60.257 lei, un record pentru evenimente de strângere de fonduri în cadrul Asociației „Dăruiește Aripi“, dar și în comunitatea constănțeană dintr-un eveniment cultural.
„S-a dovedit a fi cel mai de folos lucru, o lecție prețioasă de implicare, prietenie și ambiție. Totul pornește cu un gând și se termină cu o faptă bună. Cu îndrumare din partea minunatei echipe «Dăruiește Aripi», cu sprijinul prietenilor și cu multă bunăvoință am reușit într-un timp scurt să construim un mesaj: se poate!”, a declarat Lucian Chirilov, reprezentantul grupului Minerva, unul dintre inițiatori.
„Evenimentul a fost încununarea perfectă dintre ideea de implicare socială într-un proiect al comunității și de susținere a institutțiilor culturale din Constanța și nu în ultimul rând întâlnirea acelor oameni care apreciază importanța acestor inițiative”, a declarat Alina Pătrăhău, fondatorul „Dăruiește Aripi“.
Proiectul de renovare și modernizare a Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență Constanța este derulat de Asociația „Dăruiește Aripi“ în parteneriat cu Asociația „Inima Copiilor“ și Fundația Vodafone România și se află în etapa de dotare, în care au fost lansate comenzi pentru echipamentele principale de ventilare și climatizare, componente esențiale pentru buna funcționare a noii unități.
Asociația „Dăruiește Aripi“ s-a născut din dorința de a coagula sub aripa ei energia celor care doresc să contribuie la realizarea unor proiecte caritabile care aduc un plus de valoare în comunitate. Fondată în anul 2013, de către Alina Pătrăhău (Vasea), „Dăruiește Aripi“ este o organizație non-profit care urmărește îmbunătățirea șanselor de vindecare a pacienților din sistemul public de sănătate, inclusiv a ratei de supraviețuire a copiilor cu cancer din România, cultivarea compasiunii și a empatiei de la o vârstă cât mai fragedă, precum și încurajarea oamenilor care vor să se implice în comunitatea din care fac parte.
Grupul de Inițiativă Minerva este format din Sebastian Mihael Ghiță – avocat, Ovidiu Marta – medic și Lucian Chirilov – antreprenor, trei prieteni pe care îi unește dorința de a ajuta.