Gospodăriile din localitățile izolate al Deltei pot deveni furnizori de servicii tradiționale. Ghidul de înfiinţare a punctelor de gastronomie locală a fost finalizat
Publicat de , 27 noiembrie 2018, 08:34
De trei ani, Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23 pledează public pentru simplificarea legislaţiei care le permite oamenilor din Deltă să-şi transforme legal bucătăriile gospodăriilor în Puncte Gastronomice Locale.
Acum, asociaţia a finalizat, în parteneriat cu Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, „Ghidul de înfiinţare a punctelor de gastronomie locală“, în baza căruia cei din comunităţile izolate ale Deltei Dunării să poată deveni furnizori de servicii locale tradiţionale.
Teodor Frolu, vicepresedintele Asociaţiei Ivan Patzaichin-Mila 23, menționează că ghidul cuprinde reguli mult simplificate de funcţionare şi actele normative necesare.
„Acest punct de gastronomie locală nu poate fi interpretat ca un restaurant, nu poate să lucreze cu angajați, trebuie să fie numai membrii familiei, nu au un meniu, ci mâncărurile sunt preparate în funcție de produsele locale care se găsesc – ce pește este de sezon, ce produse sunt de sezon. O astfel de acreditare le va permite unor localnici să intre în circuitele turistice, poate să devină o sursă de venit importantă în cele șase luni de activitate turistică intensă în Deltă“, a declarat Teodor Frolu.