Prima pagină » Ştiri » Actualitate » Proiect transfrontalier Constanţa-Dobrici pentru turismul cultural, în valoare de 495.000 de euro, din fonduri europene
Proiect transfrontalier Constanţa-Dobrici pentru turismul cultural, în valoare de 495.000 de euro, din fonduri europene
Publicat de ,
26 noiembrie 2018, 17:11
Turismul cultural, culinar, dar și tradițiile specifice Constanței și regiunii Dobrich vor fi puse în valoare printr-un proiect inițiat de Fundația Umanitară Clopot și Institutul Eureka din Bulgaria.
Proiectul dispune de un buget de 495.000 de euro şi vizează realizarea în decursul a 18 luni, a cinci pachete de servicii turistice integrate ce vor fi puse la dispoziţia tur-operatorilor, pentru valorificarea patrimoniului etno-cultural şi geografic din zona transfrontalieră Constanţa-Dobrici. Potrivit declaraţiei de intenţie, prezentată de organizatori, Proiectul Multicultya urmăreşte crearea a cinci produse turistice în oglindă, destinate turiştilor de pe litoralul românesc şi bulgăresc al Mării Negre, ce vor pune în valoare patrimoniul natural, material şi imaterial al regiunii transfrontaliere. „Avem un pachet care se adresează ideii de multiculturalitate din acest spațiu și pornește de la un început de drum și anume o nuntă, care va fi o nuntă tradițională, după care avem un alt pachet turistic care va fi o plimbare cu iahtul, dar nu numai iahtul, ci, în momentul în care ajungem în Bulgaria, sau bulgarii la noi, vom avea niște obiective de vizitat, va fi un festival de construcții pe nisip, un festival de dans și traseul transfrontalier religios, care este un traseu deosebit de interesant, pentru că atinge și partea de multiculturalitate, pentru că vom vizita tot ce înseamnă obiective de gen în zonă“, a spus Brândușa Dăscălescu, președintele Fundației Umanitare Clopot.
„Multiculturalitatea este un element esenţial în dezvoltarea unor pachete turistice care deschid noi perspective de cunoaştere pentru turişti. Astfel, în urma implementării proiectului Multicultya, tur-operatorii vor putea oferi pachete inovatoare de agrementare deoarece turistul doreşte să trăiască, în vacanţă, experienţe unice într-un mediu autentic, devenind astfel participant activ la evenimentele pe care le propunem pentru cunoaşterea mediului cultural şi natural“– a mai spus Bânduşa Dăscălescu.
Proiectul mai implică şi realizarea a două aplicaţii informatice pentru smartphone şi a unui website şi elaborarea unui manual privind turismul recreativ.