Expoziția „Eu aleg România – 100 de momente esențiale“, vizitată de elevii de la Școala „Gheorghe Lazăr“ din Corbu FOTO
Publicat de , 29 octombrie 2018, 15:18
Expoziția „Eu aleg România. 100 de momente istorice esențiale“ continuă să fie o atracție pentru tinerii din județul Constanța. Astăzi a fost rândul elevilor de clasa a VIII-a de la Școala „Gheorghe Lazăr“ din Corbu să afle povestea momentelor definitorii pentru Centenarul României.
Cei 22 de elevi au fost însoțiți de prof. Stela Petrescu. „Am considerat că sunt destul de mari încât să poată înțelege că anumite evenimente au fost cu adevărat importante pentru ceea ce suntem noi astăzi și că felul în care noi putem să ne exprimăm și să ne manifestăm îl datorăm și lor, celor care sunt astăzi reprezentați pe aceste fotografii și în aceste evenimente. Este un omagiu pe care ar fi trebuit să îl aducem mai des decât o dată la 100 de ani. Este o idee extraordinară, putem în felul acesta să adăugăm atâtea evenimente importante pentru noi, la un loc“, a declarat prof. Stela Petrescu.
Elevii au citit despre faptele de vitejie emblematice ale poporului român, dar și alte date inedite din istoria românilor.
„De exemplu, am citit despre un eveniment foarte important pentru țara noastră și anume adoptarea leului ca monedă națională, care a fost pe 22 aprilie 1867. Am mai aflat că Anghel Saligny s-a născut în 1854 și a fost unul dintre cei mai importanți ingineri români și a fost recunoscut pe plan internațional“, ne-a spus unul dintre elevii care au vizitat expoziția.
„Mie mi-a plăcut să citesc despre Cumințenia Pământului. Este opera lui Brâncuși făcută în anul 1907. Am mai aflat că în 1881 românia a devenit regat, când Carol I a fost încoronat rege“, a spus o elevă. „A fost interesant și vom mai veni pe aici“, a încheiat colegul acesteia.
Expoziţia fotodocumentară „Eu aleg România. 100 de momente esențiale din istoria Românilor“ reconstruieşte povestea momentelor definitorii pentru Centenarul României. Evenimentul cultural este organizat de Radio Constanța și inițiat de Radio România. Proiectul integral este susţinut de Guvernul României, prin Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.