Încălțăminte și jucării contrafăcute, în valoare de aproape 3 milioane de lei, confiscate la Constanţa
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 19 octombrie 2018, 17:51
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, în două containere sosite din China, articole de încălţăminte şi jucării în valoare de peste 2.870.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, transmite Poliția de Frontieră, într-un comunicat de presă.
„În data de 19.10.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti. Astfel, la cercetări s-a stabilit că administratorul societăţii comerciale este un cetăţean chinez, în vârstă de 33 de ani, având reşedinţa pe raza judeţului Ilfov“, informează Garda de Coastă.
De asemenea, în urma controlului au fost descoperite 5.760 perechi de încălţaminte susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 2.803.210 lei.
„Totodată, în data de 18.10.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc controlul amănunţit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti, al cărei administrator este un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani, care are domiciliul pe raza municipiului Bucureşti“, au mai transmis polițiștii de frontieră de la Constanța.
În urma controlului, au fost descoperite 7.740 jucării (maşinuţe, cărţi de colorat şi jocuri creative) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 70.700 lei.
„Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează în ambele cazuri cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun“, se arată în încheierea comunicatului transmis de Garda de Coastă.