Proiectul „Move together” – Sportul ca instrument de integrare și incluziune socială a refugiaților se desfășoară la Constanța
Publicat de Catalin Donose, 15 septembrie 2018, 06:37
În zilele de 15 și 22 septembrie 2018, Fundația Terre des hommes Elveția (reprezentanța din România) organizează în sala de sport de la Palatul Copiilor din Constanța, începând cu ora 13, două evenimente sportive care vor reuni 60-80 de participanți, copii și adulți, români și migranți, care, prin mișcare, joc și sport promovează jocul, fair-play-ul, nediscriminarea, diversitatea și incluziunea.
Acest lucru le va oferi posibilitatea participanților români și străini de a comunica, de a coopera și de a învăța unul de la celălalt, de a-și spori încrederea în sine și de a-și face prieteni.
„Mulți români nu au avut niciodată un contact direct cu refugiații, nu-i cunosc personal. Dorim să apropiem aceste comunități și să creștem gradul de înțelegere reciprocă”, explică Kirsten Theuns, delegat Tdh pentru România și Ucraina.
Terre des hommes a ales drept una dintre prioritățile sale la nivel mondial drepturile copiilor și tinerilor afectați de migrație, în special dreptul lor la protecție.
Mai mult, Fundația Terre des hommes este una dintre principalele organizații neguvernamentale internaționale care, prin proiectele sale, promovează beneficiile sportului ca mijloc de îmbunătățire a sănătății psihice și de inducere a unor rezultate sociale pozitive în rândul populațiilor vulnerabile, strămutate și migrante / refugiate.
Unul din instrumentele prin care Tdh pune în practică viziunea sa este proiectul „Move together” – Sportul ca instrument de integrare și incluziune socială a refugiaților, derulat pe parcursul anului 2018. Proiectul se adresează atât femeilor, copiilor, tinerilor refugiați, cât și majorității din comunitatea locală și este implementat în București și în Constanța.
Evenimentele Tdh au o amploare mare și sunt prilejul perfect de a facilita contactul cu cetățeni străini, de a îmbunătăți înțelegerea, respectul și toleranța dintre refugiați și comunitățile gazdă, de a reduce discriminarea față de refugiați și de a mări deschiderea cu privire la culturile diferitelor comunități etnice.